Tickets

Wu Yongfu, Zeng Xianfang & Daniel Traub

Little North Road

ZENGXIANFANG - FLAT_FINADe Kleine Noordelijke Weg is de letterlijke vertaling van Xiaobeilu, en duidt een straat en aansluitende voetgangersbrug aan die loopt in de wijk Yuexiu district van de stad Guangzhou. Het is een van de drukste en levendigste wijken van de stad waar veel Afrikaanse toeristen en immigranten komen. Dit project is een samenwerking tussen twee Chinese reizende portretfotografen die simpele portretten maakten als souvenir en een Amerikaanse fotograaf die de context van de wijk heeft vastgelegd. Met de gegroeide macht en invloed van China is ook de aantrekkingskracht groter voor mensen van buitenaf. Is dit kosmopolitisme een blijvend fenomeen, of zal de Covid-19 crisis een nieuwe realiteit inluiden?

Wu Yongfu (1979)

Wu Yong Fu woont sinds 2003 in Guangzhou. Hij kwam oorspronkelijk uit de provincie Jiangxi en trok weg op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Na een aantal jaren in de aluminiumindustrie te hebben gewerkt, begon hij met het maken van souvenirfoto’s voor toeristen op het Zhongxin-plein in Guangzhou. Hoewel hij geen foto’s meer maakt, woont hij nog steeds in dezelfde wijk.

Zeng Xianfang (1980)

Zeng Xian Fang woont sinds 2009 in Guangzhou met zijn vrouw, twee kinderen en zijn uitgebreide familie . Oorspronkelijk afkomstig uit de provincie Hunan, migreerde hij naar Guangzhou op zoek naar werk. Hij leerde fotograferen en begon samen met zijn vrouw portretten te maken. Hij werkte van eind 2009 tot de zomer van 2015 aan de voetgangersbrug in het Xiaobeilu-gebied. Samen met zijn gezin blijft hij in de buurt wonen en werken.

Daniel Traub (1971)

Daniel Traub is een in New York gevestigde fotograaf en filmmaker. Hij woonde van 1998 tot 2007 in China en werkte er als cameraman aan documentaires Hij was ook betrokken bij langdurige fotografische projecten, waaronder Simplified Characters, een serie straatbeelden die de enorme veranderingen aan het begin van de 21e eeuw in het stedelijke China onderzoeken. Hij initieerde het boekproject Little North Road toen hij Wu Yongfu en Zeng Xianfang hun portretten zag maken op de brug. Ze werkten ruim zes jaar samen aan het project.

De fotoserie maakt deel uit van de BredaPhoto tentoonstelling ‘China Imagined’ in de Grote Kerk Breda.

Terug naar ‘overzicht fotografen’