Tickets

Work in progress: Artists in Residence

“We zitten er nu 3 weken, maar het lijkt wel een jaar!”, vertelt Nora Hazhaz enthousiast. “In het voorjaar hoorde ik dat ik was geselecteerd om, samen met nog 7 pas afgestudeerde studenten als artist in residence te gast te zijn bij BredaPhoto. We zijn een hecht clubje waarin ik me vertrouwd en veilig voel om te doen wat ik wil. We dagen elkaar uit, praten veel en moedigen elkaar aan te doen wat bij ons past.”

Op weg naar inspiratie

Van zeven internationale academies komen ze, uit Nederland, België, Duitsland en Tjechië. Overdag hebben ze hun plek bij ‘Witte Rook’ aan de Liniestraat; overnachten doen ze in het Klooster in de binnenstad. “Heerlijk rustig”, zeggen ze er zelf over. “We doen niets anders dan op de fiets springen op weg naar inspiratie, in ons atelier werken en genieten van een intensieve tijd als artists in residence.”
Iryna, Miguel, Marc, Alix, Vedad, Eva en Nora laten zich leiden door hun eigen ideeën en gedachten binnen de kaders van het thema To Infinity and Beyond. Ze geven geen interpretatie van de wereld en de maatschappij, maar nodigen zichzelf en ons uit te kijken naar waar we naartoe gaan.

Tientallen foto’s, ruwe schetsen, grote collages, momenten van stilte en heftige gesprekken. En, heel belangrijk, feedback van de BredaPhoto-curatoren en speciale ‘guest masters’.

Residency Witte Rook

Iedere zaterdag van 10:00 – 17:00 uur zijn ze aan het werk te zien in hun residentie Witte Rook, Liniestraat 111. Ze werken toe naar de expositie van hun eindwerk, in de laatste week van het festival. Let’s meet!

Verslag en foto: Marian Schutte