Tickets

Voormalig KPN Gebouw – The best of times, the worst of times

Voormalig KPN Gebouw | Kerkstraat 3 | di-zo 10.00-17.00 uur | betaald

Het voormalig KPN gebouw is een geheel nieuwe locatie voor BredaPhoto. Bij binnenkomst is de eerste indruk verrassend: lange gangen, kleine ruimtes afgewisseld met zalen, soms mooi strijklicht van buiten, soms juist heel weinig licht.

Ruimtes waar je doorheen kunt dwalen, restanten van afgebroken machines, onverwachte hoeken, geschikte plekken voor installaties. Kortom een mooie locatie voor het maken van tentoonstellingen. Er is dan ook een scala van tentoonstellingen te zien.
Laurence Rasti toont hier haar serie “In Iran there are no homosexuals”, een uitspraak uit 2007 van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. Het taboe rondom homoseksualiteit is nog steeds groot in dit land. Rasti maakte intieme portretten van mensen die met hun identiteit worstelen.
De Belgische fotograaf Seppe Vancraywinkel daarentegen geeft een ongedwongen inkijk in de subcultuur van een groepje jongens “coming of age”. Ze kennen elkaar al heel lang, ondernemen alles gezamenlijk en worden gezamenlijk volwassen. Hun vriendschap houdt stand en onderstreept voor hen het belang ervan.

Onderaan de pagina is een overzicht opgenomen van alle fotografen die exposeren in het voormalig KPN gebouw.

tickets BredaPhoto

Terug naar het locatie-overzicht