Tickets

Volkskrant geeft BredaPhoto Festival 2018 vijf sterren

Nadat in 2016 de Volkskrant BredaPhoto festival 5 sterren had gegeven, lag de lat hoog voor de editie van dit jaar. We hadden er op gehoopt maar het stiekem ook niet durven dromen: ook dit jaar geeft de Volkskrant cultuurredactie het festival 5 sterren!

De kop van de woensdag-editie van 19 september klonk als muziek in de oren: “Vijf sterren voor het BredaPhoto Festival over toekomst en technologie. Zeer bijzondere werken die je blijven boeien”. Recensent Arno Haijtema bezocht eerder het festival en bezocht zowel de exposities in het festivalhart als die in de Belcrum.  Een korte stukje uit zijn verhaal:

“Deelnemende fotografen hebben zich verdiept in wat technologie kan betekenen op het gebied van voeding, gezondheid, klimaat, kosmos-exploratie, biodiversiteit, oorlogsvoering. Onderwerpen die raken aan de toekomst van onze planeet – en een potentieel mer à boire voor de bezoeker die ontspannen dacht te gaan slenteren door Breda. De festivalganger hoeft evenwel niet te vrezen. De samenstellers hebben inspirerende series uitgezocht (dan wel opdracht gegeven tot het maken daarvan) die weliswaar links- of rechtsom met technologie van doen hebben, maar die haar meestal niet expliciet als onderwerp hebben. De fotografen richten zich op wat technologie teweegbrengt. Maar ze gebruiken die technologie ook ten gunste van hun eigen vak. In de fotografie heeft de digitalisering immers ook aardverschuivingen veroorzaakt, zowel in het maken, bewerken en verspreiden van het werk. En hoewel de gevaren van nieuwe technologie talrijk zijn – denk aan privacy-schendingen, schuivende machtsverhoudingen, vervreemding door robotisering – schuwen veel fotografen de lichte toets en humor geenszins. De kwaliteit van hun werk is vrijwel zonder uitzondering groot.”

Lees de volledige recensie hier.