Tickets

Thomas Sauvin

Until Death Do Us Part

Until Death Do Us Part, Thomas SauvinHet project ‘Tot de dood ons scheidt’ komt uit het Beijing Silvermine archief dat 850,000 anonieme negatieven omvat. De Fransman Thomas Sauvin kocht sinds 2009 al deze negatieven per kilo op van een recycling fabriek in Beijing. Sindsdien publiceert hij thematische projecten uit de beelden die stammen uit de periode van 1985 tot 2005. Zo ook dit project dat zich richt op de bijzondere rol die sigaretten spelen bij Chinese huwelijken. Zo is het traditie dat de bruid één sigaret rookt voor iedere mannelijke gast op de bruiloft. Ook spelen bruid en bruidegom diverse bijzondere rookspelletjes.

World Park

Silermine World Park, Thomas SauvinIn 1993 opende de Chinese premier Li Peng het ‘Beijing World Park’ een amusementspark met honderd miniatuur reproducties van monumenten van over de hele wereld: de piramides van Giza staan er naast een kleine versie van de Notre Dame van Parijs. Binnen een half jaar hadden een half miljoen Chinezen het park bezocht, vaak gewapend met hun nieuwe fotocamera. In deze nieuwe serie uit het Beijing Silvermine Archief, een archief bestaand uit anonieme negatieven opgekocht van en een recyclingfabriek in Beijing, neemt Sauvin de kijker mee naar een visueel universum waar fictie en realiteit in elkaar overlopen.

Thomas Sauvin (1983)

De in Parijs wonende Thomas Sauvin is de oprichter van het Beijing Silvermine archief dat ruim 850,000 negatieven van anonieme fotografen omvat. Dit archief van zogenaamde ‘gevonden fotografie’ is één van de omvangrijkste archiveringsprojecten in China. Sauvin werkt ruim tien jaar voor het Britse platform en uitgeverij Archive of Modern Conflict. Sauvin is uitgever, recente publicaties zijn onder andere ‘Great Leaps Forwarden het in samenwerking met Kensuke Koike gemaakte ‘No More No Less’. Zijn projecten zijn onder andere getoond in het Museum of Contemporary Photography in Chicago en het Guagdom Kunstmuseum. De fotoserie van Thomas Sauvin maakt deel uit van de BredaPhoto tentoonstelling ‘China Imagined’ in de Grote Kerk Breda.

Met dank aan het French Photography Institute die de productiekosten voor haar rekening heeft genomen.

Terug naar ‘overzicht fotografen’