Tickets

The Europeans

Tentoonstelling én posteractie: ‘The Europeans’ tijdens BredaPhoto 2020

Fotograaf Rob Hornstra en schrijver Arnold van Bruggen begonnen in 2019 aan hun monumentale en tien jaar durende project over wat zij zelf een portret van het moderne Europa noemen. In thematische verhalen verbeelden ze de sociale, economische en politieke realiteit van het continent. Op BredaPhoto 2020 zal de eerste thematische tentoonstelling van The Europeans te zien zijn. 13 portretten van heel gewone Europeanen vertellen het verhaal achter ‘The Europeans’.

Inwoners en ondernemers van Breda maken deel uit van ‘The Europeans’

Veel inwoners en ondernemers van Breda hebben een van de 13 portretten voor hun raam hangen. Hiermee delen zij de verhalen en portretten van de Europeanen en participeren zij in het project. om zo onderling het gesprek aan te gaan met elkaar en met Europeanen over Europa, de Europeanen, over de levens en gespreksonderwerpen die we delen. Alle ramen samen vormen het verhaal van The Europeans.

Op elke poster is een QR-code opgenomen. Geïnteresseerd in het verhaal achter de persoon op de poster? Scan dan de QR-code en lees, kijk en luister.