Tickets

The Europeans – Trixie

CLICK HERE FOR THE ENGLISH VERSION

Een uitvergroting van mezelf

Trixie - The Europeans

“Ik ben opgegroeid met showbizz. Mijn ouders werkten in theaters, amusement, cabaret, alles. Ik wilde dat ook, ik vond het prachtig. Dus op mijn 18e werd ik dragqueen. Veel van mijn collega’s bouwen daar een heel verhaal omheen, met familie, vrienden, een heel verleden, voor mij hoeft dat niet. Ik ben Brian, in drag ben ik Trixie. Dat is genoeg. Trixie is vooral een uitvergrote versie van mezelf. Trixie is de supergay versie van wie ik toch al ben.
Ik reis stad en land af, hier in het zwarte land. Mensen zijn hier niet aan veel gewend. Hoe kleiner het dorpje of stadje is, hoe gezelliger avonden vaak ook zijn. Die mensen raken aan je gehecht, als je terugkomt. En praten over hun leven, over gewone dingen. In stadsclubs ben je toch vooral over elkaars uiterlijk aan het praten. Heel herhalend.
Het is best een inspannend leven. De uren die ik werk zijn precies die uren dat je normaal vrienden ziet. Nou heb ik sociaal werk, maar toch. Ik reis stad en land af, vlieg ook veel naar clubs in het buitenland. Het is fantastisch, maar vermoeiend. Uiteindelijk wil ik een eigen attractie hebben, een eigen plek voor mijn shows, waar ik het hele jaar kan optreden. Binnen een jaar of tien moet dat lukken.”

Voor meer informatie over het project, ga naar TheEuropeans.fm