Tickets

The Europeans – Kotryna

CLICK HERE FOR THE ENGLISH VERSION

Buitenwijkbewoners

“Toen ik opgroeide voelde ik me niet eens Europees, ik voelde me een wereldburger,” zegt Kotryna. “Maar weet je. Ook al vind je je zelf superglobal, we komen allemaal ergens vandaan. Toen ik opgroeide werd ik omringd door geezers. Je weet wel, trainingspakken, sportschoenen, cheesy technomuziek aan. Dat waren mijn buurjongens en mijn klasgenoten. En als ze uit een andere buurt kwamen was het de vijand. In de jaren ’90 was het crimineel hier en gewelddadig. Gangsters lieten bommen ontploffen in een flatportiek als schulden niet betaald werden. Het was ruig. We herkenden aan de kleur van hun fles bier bij welke school groepjes scholieren hoorden: rood of groen. Als je de verkeerde kleur zag moest je snel doorlopen, dan was je niet veilig.”
“Als je in een klein blok huizen woont, denk je dat de andere woonblokken heel anders zijn. Er bestonden hele oorlogen tussen die huizenblokken. Maar nu reizen we meer en zien we dezelfde woonblokken overal. Dan ontmoet ik kids uit Europa en Amerika en ze delen mijn verhalen en problemen. En dan realiseer je, we zijn allemaal hetzelfde.

Voor meer informatie over het project, ga naar TheEuropeans.fm