Tickets

The Europeans – Eloise

CLICK HERE FOR THE ENGLISH VERSION

Dromen over showbizz

Wie opgroeit in deze buurten, de uitgestrekte steenvlakten van het zwarte land, leert te overleven, vertelt Eloise. In haar klas werden vele talen gesproken. Geheimtalen voor Eloise, die alleen de taal van de regio kende. Ze werd gepest, geslagen en bespuugd. Ze sloeg zich erdoorheen. “Hier word je sterk van. Uiteindelijk blijven we hier allemaal wonen, zoeken naar zo goed mogelijk banen en komen elkaar weer tegen en werken met elkaar. Het is een harde leerschool.” Eloise is empathisch. Ze zag de noden van haar klasgenoten. Soms kregen die geen eten thuis, of werden thuis zelf gepest of mishandeld.
Al op jonge leeftijd scheidden Eloise’s ouders. Na wat getouwtrek kwam Eloise bij haar vader terecht. Nu woont ze samen met zijn andere kind, haar stiefbroer, die geboren werd als meisje. Ze zijn close, zij kookt voor hem, hij zorgt voor haar. Ze wonen nu alleen, twee tieners in het zwarte land. Het is tijd om vooruit te kijken.
Eloise wil de showbizz in. Ze is make-up artist, ze wil verder met theater, met film. Ze leeft op als ze vertelt over de creaties die ze maakt met een vriendin: uitzinnige kleren, duivelshoorntjes, spannende maskers. Nu werkt ze in een oude kroeg, die is omgetoverd tot het lokale metal-honk. Luide muziek, zwarte kleren, heel veel piercings, gothic make-up. Eloise is er als een vis in het water. Hier begint haar toekomst.

Voor meer informatie over het project, ga naar TheEuropeans.fm