Tickets

Rob Hornstra & Arnold van Bruggen

The Europeans

Rob Hornstra en Arnold van BruggenFotograaf Rob Hornstra en schrijver Arnold van Bruggen begonnen in 2019 aan hun monumentale en tien jaar durende project over wat zij zelf een portret van het moderne Europa noemen. In thematische verhalen verbeelden ze de sociale, economische en politieke realiteit van het continent. Tijdens de productie van de verhalen zullen meerdere exposities en publicaties uitkomen om het publiek te betrekken bij het project. Naast kleinere regionale presentaties met werk dat in die omgeving is gemaakt, zijn er grotere thematische exposities. Op BredaPhoto zal de eerste thematische tentoonstelling van The Europeans te zien zijn.

Rob Hornstra (1975) en Arnold van Bruggen (1979)

De Nederlandse fotograaf Rob Hornstra is vooral bekend om zijn projecten waar hij lange tijd aan werkt, zoals The Sochi Project wat hij samen met schrijver Arnold van Bruggen produceerde. Dit resulteerde in een succesvolle crowdfunding campagne, meerdere publicaties en vele exposities. Hornstra won diverse prijzen met zijn werk, onder andere bij World Press Photo en de Dutch Doc Award in 2014. Hij was de oprichter en artistiek leider van FOTODOK, platform voor documentairefotografie in Utrecht. Momenteel is hij naast fotograaf het hoofd van de afdeling fotografie aan de Koninklijke kunstacademie KABK in Den Haag.

Schrijver en filmmaker Arnold van Bruggen is oprichter en directeur van het journalistieke productiehuis Prospektor. Hij studeerde geschiedenis in Amsterdam en produceerde samen met Rob Hornstra het Sochi Project. Van Bruggen schrijft naast deze activiteiten voor kranten en tijdschriften en heeft onder andere en de documentaire de Russenoorlog op Texel, de vijftien dagen strijd op het eiland na de Duitse capitulatie op 5 mei 1945. Tijdens BredaPhoto wordt het werk van Rob Hornstra en Arnold van Bruggen getoond middels een ‘poster campagne’ op ramen van inwoners en ondernemers van Breda.

Terug naar ‘overzicht fotografen’