Tickets

Reflectie Frank Hoenjet op het pamflet

BredaPhoto Festival toont the state of the art van de hedendaagse fotografie aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema: actueel, prikkelend en op een originele manier getoond. De eerste lijnen voor het thema voor 2020 tekenen zich af met het opstellen van het pamflet. Frank Hoenjet, Conservator/ Curator Modern and Contemporary Art, reflecteert op het pamflet.

Allereerst: ik vind het moedig van jullie dat jullie de thematiek op deze manier be- en omschrijven.

Wat doen jullie? Jullie halen heel veel overhoop. De eerste reactie zou zijn: jullie halen er veel te veel zaken bij. Allemaal symptomen van een nieuwe wereld, een wereld in transitie.

Als ik alles lees, denk ik: gewoon doen dat project volgend jaar in 2020. Het is beter een risico aan te gaan en helemaal in de soep te lopen, dan een kleiner thema aan te pakken. Eerlijk gezegd mag ik jullie aanpak wel!

De kans is groter dat het project helemaal niet in de soep loopt; er is een serieuze kans dat jullie een zeer succesvolle editie van BredaPhoto kunnen maken met de thematiek die jullie in het pamflet aansnijden.

Omdat jullie zoveel overhoop halen, is het misschien wel zaak om in jullie synopsis van BredaPhoto tot ca 5 of 6 zinnen te komen die het hele project samenvatten. Dat er een gevoel van helderheid is: dit is aan de hand in onze wereld nu.

Persoonlijk doet het mij goed te lezen dat het aspect groeieconomie aan revisie toe is; met vrienden besprak ik de groeieconomie in de jaren 80, maar dat als de economie niet groeit, werd als absurd beschouwd en niet realistisch; ben benieuwd wat voor fotoprojecten rond dit thema naar voren komen.

Ik wens jullie heel veel succes en wijsheid toe met deze komende BredaPhoto editie!

Frank Hoenjet
conservator / curator modern and contemporary art
Museum Helmond – Kasteel + Kunsthal