Tickets

Kinderproject 2016

De thema's, fotografen en exposities van BredaPhoto verkennen met de klas? In 2016 ontdekten honderden kinderen de wereld van fotografie met onze lesprogramma's en interactieve rondleidingen.


Leerlijn Beeldende Vorming groep 7 en 8

In het kader van De Ontdekking werd in de leerlijn Beeldende Vorming voor groep 7 en 8 een lespakket ontwikkeld. Naast een aantal lessen bezochten klassen uit groep 7 en 8 in het najaar van 2016 het festival. Docenten ontvingen een voorbereidende lesbrief en kregen een interactieve rondleiding bij de buitenexpositie. Tijdens het bezoek maakten de kinderen kennis met foto’s van fotografen uit verschillende delen van de wereld, kregen ze achtergrondinformatie en maakten ze samen opdrachten.

Lesprogramma groep 5 t/m 8

Het was voor scholen ook mogelijk om BredaPhoto als los aanbod te kiezen. Er was namelijk tevens een los lesprogramma voor de groepen 5 t/m 8, bestaande uit een voorbereidende lesbrief en een interactieve rondleiding bij de buitenexpositie. De kinderen maakten kennis met foto’s van fotografen uit verschillende delen van de wereld, hoorden spannende verhalen, werden uitgedaagd met (inter)actieve opdrachten en beleefden het festival met leuke spelvormen. Voor groep 5 en 6 was er aansluitend een verrassend programma in de YOU-tent. Even bijkomen en daarna konden ze zelf wat rondstruinen of aan de slag in de foto-piste.

Scholen en docenten die zin hadden om dit foto avontuur bij te wonen met hun groep konden zich melden bij de Cultuurwinkel die in 2016 de achtervang was voor inschrijven en vragen van scholen. Scholen betaalden € 75,- per groep inclusief voorbereidend lesmateriaal en een rondleiding van ruim een uur met een rondleider. Leeropbrengsten waren: Receptief, creërend, samenwerken, analyserend en reflectief vermogen.

Zo’n 2.000 kinderen uit de omgeving Breda, Tilburg, Hilvarenbeek, Eersel en Bladel kwamen bij BredaPhoto op bezoek.