Tickets
Activiteit

Weekend van de Amateurfotograaf

In het weekend van 15 en 16 oktober staat bij BredaPhoto de amateurfotograaf centraal. Met workshops, rondleidingen, lezingen en een kijkje in de keuken van exposerende fotografen.

Zaterdag 15 oktober: rondleidingen, ervaringen, vaartocht en workshop

– 10:00 – 15:00 (start bij De Faam)
– Diverse locaties
– €9,50 (excl lunch en passe-partout, deelname uitsluitend na aanmelding, max 40 plaatsen)

Magnum-fotograaf Carl De Keyzer trapt af
Hij vertelt over ‘Cuba, La Lucha‘, een serie die hij maakte tijdens zijn verblijf van drie maanden in Cuba. De serie gaat over de onzekere overgang van communisme naar kapitalisme.

Ervaringen Masterclass BredaPhoto-amateurprogramma
Docenten Jan Rosseel, Peter de Krom en Mariska van Zutven en Masterclass-deelnemers gaan in op hun ervaringen in de Masterclass: het BredaPhoto-programma voor amateurfotografen.

Langs Human Rights Tattoo naar het ontwerpen van fotoboeken
Na een rondleiding langs de indrukwekkende expositie Human Rights Tattoo ga je naar de Stadsgalerij voor een lunchpauze (lunch is op eigen kosten). Grafisch ontwerper en uitgever Rob van Hoesel vertelt daar over het ontwerpen van fotoboeken. Voor menig fotograaf heeft hij reeds aansprekende boeken gemaakt. Tot slot word je rondgeleid over Chassé XXL.

Zondag 16 oktober: workshops bij Nieuwe Veste Centrum voor de kunsten, Breda

– 10:00 – 17:00
– Nieuwe Veste (melden bij receptie)
– €25 (excl passe-partout, deelname uitsluitend na aanmelding, max 25 plaatsen)

Tijd om zelf aan de slag te gaan! Samen met twee docenten fotografie van Nieuwe Veste biedt BredaPhoto je twee inspirerende en leerzame workshops aan. Je kunt momenteel alleen nog kiezen voor de workshop van Leonie Muller.

De kracht en de kwetsbaarheid
Leonie Muller daagt je uit om zelf een set te bouwen van verschillende attributen en materialen. Net als in het werk van beeldend kunstenaar Teun Hocks kunnen zo vreemde, grappige en verrassende sfeerbeelden ontstaan. In deze omgeving ga je elkaar als zelfredzame mens fotograferen. Waar zit de kracht, waar zit de kwetsbaarheid? Doordat je een green-screen achtergrond gebruikt, monteer je pas later een achtergrond in je foto. Jij bepaalt zelf waar het verhaal dat je vertelt zich afspeelt: in New York, een buitenwijk van Breda, aan zee?

Teruggeworpen op jezelf
Erik Boot neemt je mee naar de exposities van BredaPhoto op Chassé XXL. Je gaat portretten maken in de sfeer van exposerende fotografen Bryan Schutmaat, Bianca Sistermans en Petros Efstathiadis. YOU – Dat zijn we zelf, op ons zelf teruggeworpen. Hoe vangen we dat in een beeld? Kunnen we als fotograaf de portretten een sfeer meegeven? Verdeeld over het Chassépark gaan we in verschillende groepjes portretten maken van voorbijgangers. Tijdens de workshop leer je hoe je met licht kunt spelen en zo verschillende sferen kunt oproepen.

Aanmelden is niet meer mogelijk