Tickets
Expositie

VRIJSTAAT MOTI – Jaap Scheeren & Coralie Vogelaar

Tijdens BredaPhoto presenteert MOTI, Museum Of The Image, de tentoonstelling VRIJSTAAT MOTI. Hierin brengt het museum mensen in beeld die door creativiteit zelfredzaam zijn. De verhalen van deze tijd in beeld gebracht door documentaire en reportage. Hiermee wordt de journalistieke kracht van beeldcultuur benadrukt.

De Nederlandse kunstenaars Jaap Scheeren en Coralie Vogelaar verbeelden hun blik op de term ‘vrijstaat’ en bouwen in de museumzalen unieke fotografische installaties.

Jaap Scheeren – My house
Een huis is een veilige cocon, de enige plek waar je nog echt vrij kunt zijn. Voor BredaPhoto en MOTI maakte Jaap Scheeren (NL) de installatie My house. Je ziet er onder meer een man die zich in slow motion in 10.000 eieren laat vallen en foto’s gemaakt van de as van zijn oma.

Coralie Vogelaar – Recognized/Not Recognized
Waarom doen sommige nieuwsbeelden het zo goed in de media en andere juist niet? Voor BredaPhoto en MOTI onderzocht Coralie Vogelaar (NL) 850.000 nieuwsfoto’s met beeldherkennings- en eye tracking software. Haar bevindingen verwerkte ze in een verrassende video-installatie.