Tickets
Expositie

Ine Lamers – Solo 9

Solo 9 Ine Lamers
Club Solo i.s.m. M HKA Antwerpen

Hoe fotografeer je een stad waar je niet naar binnen mag? Beeldend kunstenaar Ine Lamers (1957, woont en werkt in Rotterdam) ging die uitdaging aan en reisde naar de gesloten Sovjet-stad Zheleznogorsk, gebouwd in opdracht van Stalin voor de productie van nucleaire wapens. Lamers houdt zich al langer bezig met dat wat zich niet wil laten zien. Op uitnodiging van Club Solo toont zij een klein overzicht uit haar werk. De tentoonstelling is de negende in Club Solo’s reeks van solopresentaties van Nederlandse en Belgische mid-career kunstenaars. Het brengen van deze kunstenaars is een kernactiviteit van Club Solo.

Het M HKA (Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen) reageert op de tentoonstelling met een werk uit de eigen collectie, dat in een afzonderlijke ruimte wordt getoond. Randprogrammering, een publicatie en een speciaal voor de tentoonstelling gemaakte multiple, begeleiden de tentoonstelling.

Club Solo functioneert als programmapartner van BredaPhoto.
De tentoonstelling is tijdens de reguliere openingstijden vrij toegankelijk.

Officiële opening: zondag 18 september 15.00 uur

Filmvertoning ‘Werckmeister Harmonies’ (Béla Tarr, 2000): dinsdag 27 september – 20:00 – 23:00u
Entree: €5 (gratis voor Club Solo leden)
Deze film is een grote inspiratiebron voor Ine Lamers. Ze leidt vanavond de film in.

Finissage met presentatie publicatie Ine Lamers: zondag 30 oktober 15.00 uurClub Solo stelt het oeuvre van de kunstenaar centraal door het organiseren van solotentoonstellingen. Curatoren van het Van Abbemuseum, Eindhoven
en het M HKA, Antwerpen reageren op het werk van de kunstenaar door een specifieke bijdrage uit de collectie in de tentoonstelling te plaatsen.
www.clubsolo.nl