Tickets
Expositie

Human Rights Tattoo

Human Rights Tattoo
26 mrt t/m 20 apr 2017 – Den Haag

Na BredaPhoto 2016 is de Human Rights Tattoo expo nu te zien in Den Haag. Human Rights Tattoo, BredaPhoto, International Institute of Social Studies (ISS) en Movies that Matter presenteren de buitenexpo WALL OF RIGHTS, van 26 maart t/m 20 april op het Spuiplein. Een overweldigende muur van 32 meter, met de eerste helft van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens in tatoeages, en 32 portretten van internationale Human Rights Tattoo leden met hun persoonlijke statement. Human Rights Tattoo
15 sept t/m 30 okt 2016 – BredaPhoto

Om het belang van de mensenrechten te onderstrepen, startte Sander van Bussel het ambitieuze project Human Rights Tattoo. 6773 mensen van over de hele wereld laten de 6773 letters van De Universele Verklaring van de Mensenrechten tatoeëren. Waarom? De 30 rechten die de Universele Verklaring telt, gelden zonder uitzondering voor ieder mens. Je zou denken dat deze rechten universeel bekend zijn, maar het tegendeel is waar. Wie rondloopt met een Human Rights Tattoo, ‘ondertekent’ de verklaring door het op de huid te dragen en wordt dagelijks aan eenieders rechten herinnerd. Het project loopt net zo lang tot alle 6773 letters getatoeëerd zijn.

Alle letters worden gefotografeerd en bij elkaar gebracht op humanrightstattoo.org. In de Willemstraat in Breda presenteert BredaPhoto van 15 september t/m 30 oktober de eerste expo van Human Rights Tattoo wereldwijd. Met foto’s van de 3300 tot nu toe getatoeëerde letters en intrigerende portretten, in de openlucht.

www.humanrightstattoo.orgBP2016 Sander van Bussel - HRT lo-res Chit Hnin Wai

Human Rights Tattoo events tijdens BredaPhoto 2016:

Tattoo Family Assembly
zo 2 oktober ’16 / 13:30 – 17:30 / Stadsgalerij
Ontmoet de mensen die de Verklaring voor de Rechten van de Mens net als jij bij zich dragen, en laat een portret van jezelf maken.

Close Encounters
Sander van Bussel over Human Rights Tattoo

zo 2 oktober ’16 / 16.30 – 17:30 / Stadsgalerij
Internationale ervaringen met het project: het tatoeëren van de 6773 letters uit de 30 Universele Rechten van de Mens op evenzoveel lijven.