Tickets
Activiteit

De Donkere Kamer

Tijd: 20:00u – 22:30u
Entree: €7 (ter plaatse contant betalen)
Reserveer je plek via: ddk-bredaphoto.eventbrite.nl

Donderdagavond 15 september 2016 vindt een speciale editie van De Donkere Kamer plaats i.s.m. BredaPhoto. De Donkere Kamer is een live magazine met allerlei visies en gasten uit verschillende disciplines van de fotografie en wordt twee maandelijks georganiseerd afwisselend in Amsterdam en Rotterdam.

Voor deze speciale BredaPhoto editie hebben we een interview met de nieuwe Fotograaf des Vaderlands die dan net bekend is gemaakt. En we gaan in gesprek met de Chinese fotograaf Lin Zhipeng, een van de voortrekkers van de hedendaagse Chinese avant-garde fotografie, die met de serie Untitled bij BredaPhoto hangt. Verder wordt de Franse fotograaf Mathieu Asselin geinterviewd over zijn serie Monsanto, a photographic investigation waarmee hij de Dummy Award Kassel 2016 heeft gewonnen en over de serie The ninety-nine percent die bij BredaPhoto wordt geëxposeerd. Verder leest Thomas Van Den Driessche (How to be a photographer in four lessons) zijn column voor en verzorgt Koen Theys een slideshow.
Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ) verzorgt samen met Lars Boering (directeur World Press Photo) de presentatie van de avond.

Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten. De Donkere Kamer is een programma van DuPho, PhotoQ en Pakhuis de Zwijger en wordt dit keer gemaakt in samenwerking met BredaPhoto.

Kijk voor laatste updates van het programma: Facebook event


Pitch je fotoproject
Kun je een financiële bijdrage voor de start van je fotoproject goed gebruiken? Wil je een fotoboek maken maar heb je nog niet genoeg geld? Heb je geld nodig voor prints voor een nieuwe expositie? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je plannen? De ca. 200 bezoekers van het programma betalen €7,- entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen.

Wil je meedoen? Stuur dan uiterlijk woensdag 7 september 2016 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 8 MB naar: pitchjefotoproject@dupho.nl en wie weet mag jij donderdagavond 15 september je project in Breda komen presenteren!

Belangrijk: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd worden niet meegenomen in de selectie.

BP2016 Lin Zhipeng lo-res 2 Lin Zhipeng