Tickets
Activiteit

Tweede Dag van de Beeldjager

Tijd: 14:00u – 17:00u
Entree: €15 incl. consumptie (groepen vanaf 6 pers. €10 p.p.)
Tickets: chasse.nl

Op zaterdag 24 september vindt de tweede editie van Beeldjagers plaats: een evenement gewijd aan bijzondere beeldcollecties en haar verzamelaars.

Voor dit evenement roepen MOTI (Museum of the Image) en BredaPhoto fotografen, ontwerpers, kunstenaars en andere fanatieke beeldverzamelaars op hun persoonlijke beeldcollectie in te sturen. De mooiste en vreemdste series zullen worden gepresenteerd in het Chassé Theater. “Het democratisch doe-het-zelfkarakter van Beeldjagers past uitstekend bij het thema van BredaPhoto 2016: “YOU”. We richten ons daarmee op de zelfredzaamheid van de burger in de participatiemaatschappij”, aldus Geert van Eyck, curator van BredaPhoto.

Een vakjury met onder meer Frank Schallmaier (fotoredacteur de Volkskrant), Leander Roet (hoofdredacteur Vice en Creators Project), Geert van Eyck (curator BredaPhoto), Rob Scholte (beeldend kunstenaar) en Anouk Kruithof (kunstenaar die geëxposeerd heeft in onder meer MoMA New York en FOAM) zal samen met de vaste Beeldjagersredactie de beste inzendingen selecteren. De uitverkoren verzamelaars mogen zelf op 24 september het podium van het Chassé Theater op om hun collectie voor het voetlicht te brengen. Tevens zal een aantal prominenten, waaronder beeldend kunstenaar Rob Scholte, zijn beeldverzameling presenteren.

Upload jouw beeldcollectie uiterlijk 26 augustus
Of het nu gaat om verzamelingen bestaande uit zelfgemaakte foto’s, krantenknipsels, foto’s gevonden op de rommelmarkt of afbeeldingen van het internet: alle seriematig verzamelde beelden kunnen worden ingestuurd. Upload minimaal tien en maximaal dertig beelden (uitsluitend JPG, Gif of PNG) op een zo hoog mogelijke resolutie. Wil je kans maken om je collectie op het podium van de Tweede Dag van de Beeldjager te presenteren? Upload je inzending dan uiterlijk 26 augustus. Alle beeldjagers die nu al op website staan en niet bij de eerste editie op het podium stonden, komen ook in aanmerking om geselecteerd te worden door de jury. Bij inzendvoorwaarden vind je een uitgebreid overzicht van de regels omtrent beeldjagen.
Ga naar Beeldjagers.org