Tickets

BredaPhoto 2020 POP UP Store

BredaPhoto 2020 POP UP Store | Grote Markt 38  | di-zo 11.00-15.00 uur

Tentoonstelling én posteractie: ‘The Europeans’

Fotograaf Rob Hornstra en schrijver Arnold van Bruggen begonnen in 2019 aan hun monumentale en tien jaar durende project over wat zij zelf een portret van het moderne Europa noemen. In thematische verhalen verbeelden ze de sociale, economische en politieke realiteit van het continent. Op BredaPhoto 2020 is de eerste thematische tentoonstelling van The Europeans te zien zijn. Circa 15 portretten van heel gewone Europeanen vertellen het verhaal achter ‘The Europeans’.

Inwoners en ondernemers van Breda maken deel uit van ‘The Europeans’

Veel inwoners en ondernemers van Breda hebben een van de 15 portretten voor hun raam hangen. Hiermee delen zij de verhalen en portretten van de Europeanen en participeren zij in het project om zo onderling het gesprek aan te gaan met elkaar en met Europeanen over Europa, de Europeanen, over de levens en gespreksonderwerpen die we delen. Alle ramen samen vormen het verhaal van The Europeans.

Op elke poster is een QR-code opgenomen. Geïnteresseerd in het verhaal achter de persoon op de poster? Scan dan de QR-code en lees, kijk en luister.

Woon je in Breda en wil je ook een ‘European’ voor je raam hangen? De posters zijn vanaf  woensdag 16 september gratis af te halen in de POP UP Store.