Tickets

Over BredaPhoto

BredaPhoto Festival is een internationale fotografiebiënnale in Breda. Van 5 september t/m 21 oktober 2018 vond de 8ste editie van het festival plaats. Een groot aantal topfotografen uit binnen- en buitenland exposeerden toen in de buitenruimte en beeldende kunstinstellingen in de stad. BredaPhoto vierde met hen en het publiek het feest van de fotografie.

BredaPhoto festival toont the state of the art van de hedendaagse fotografie aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema: actueel, prikkelend en op een originele manier getoond. Voor 2018 is gekozen voor het thema ‘To Infinity and Beyond’.

BredaPhoto wil weten wat de impact is van de almaar voortrazende wetenschap. Brengt die louter vooruitgang? Of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassingen? Fotografie is een uniek medium om in beeld te brengen hoe technologische vooruitgang onze wereld ingrijpend verandert. Fotografen tonen in de 8ste editie van het festival de kansen, de gevaren en de dilemma’s. Zij nemen de ruimte om te laten zien wat zich voor onze ogen afspeelt, maar durven misschien ook wel een voorzichtige voorspelling te doen van wat ons staat te wachten.

In de keuze voor het werk én in de presentatie daarvan wordt gestreefd naar de hoogst haalbare kwaliteit. Het festival presenteert internationaal gerenommeerde kunstenaars zij aan zij met jong talent en stimuleert uitwisseling tussen beide. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot het grootste fotofestival van de Benelux.

Naast exposities zijn er verdiepingsprogramma’s en participatieprojecten op alle niveaus. Voor elke editie ontwikkelt BredaPhoto in samenwerking met basis- en middelbare scholen educatieve projecten voor kinderen en jongeren. Acht fotografie-opleidingen in Nederland, België, Duitsland, Hongarije en Tsjechië  zijn onderdeel van het International Talent Program. Amateurfotografen nemen deel aan het tweejaarlijkse Masterclass traject.  Tijdens het festival zijn er tientallen rondleidingen, lezingen, boekpresentaties, talkshows, meet-ups en workshops voor verdieping, kennisuitwisseling en een frisse dosis inspiratie.

Sinds 2016 verspreidt BredaPhoto zich over twee levendige gebieden in de stad. Het historische stadscentrum én het hippe gebied Belcrum stonden in de laatste editie gedurende 7 weken in het teken van de fotografie. Breda Botanique – in het voormalig Breda’s museum – vormt het sfeervolle festivalhart van het festival. Hier vindt je de ticketverkoop, horeca met een zomers terras en de BredaPhoto winkel waar je een mooi boek of een Tshirt kunt kopen.

Openingstijden

Alle festivallocaties zijn geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00-17:00 met uitzondering van Club Solo. Die is geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00-17:00.

Team

Reinout van den Bergh – curator
Jan Schaerlackens – curator
Geert van Eyck – curator
Theo Andriessen – zakelijk manager
Marjorie van Geenhuizen – sponsoring
Bix Smeets – backoffice & hospitality
Marianne Robben – marketing & communicatie

Het festival wordt gebouwd en bemand door een trouwe groep vrijwilligers die inmiddels bestaat uit ongeveer 150 personen. Zonder hun bijdrage zou BredaPhoto niet kunnen bestaan. Wil jij graag onderdeel uitmaken van het team? Kijk dan op de vrijwilligerspagina voor meer informatie.

Associated Curators

Voor de 2018 editie van BredaPhoto is het team van Nederlandse curatoren uitgebreid met drie internationale ‘associated curators’. Deze curatoren zijn vanuit hun rijke netwerk en kennisgebied extra ogen en oren voor de invulling van het programma van de komende editie van het fotofestival.
Dit zijn Mohamed Somji (fotograaf en directeur Golf Photo Plus Dubai), Yumi Goto (kunst- en documentaire fotografie curator, redacteur, onderzoeker en uitgever in Japan) en Azu Nwogbogu (oprichter en directeur African Artists Foundation (AAF) en Lagos Photo Festival, Nigera).

Stichting BredaPhoto

Het team van BredaPhoto wordt gedragen door een betrokken bestuur, bestaande uit Bart Straatman (voorzitter), Michel Wesseling (secretaris), Marty Horeman (penningmeester), Marieke Wiegel (bestuurslid) en Marcia van den Wildenberg (bestuurslid). Zij voeren hun taken onbezoldigd uit. Heeft u vragen aangaande de organisatie en de stichting achter het festival, gelieve dan contact op te nemen per mail.