Tickets

Over BredaPhoto

BredaPhoto Festival is een internationale fotografiebiënnale in Breda. Van 5 september t/m 21 oktober 2018 vond de 8ste editie van het festival plaats. Een groot aantal topfotografen uit binnen- en buitenland exposeerden toen in de buitenruimte en beeldende kunstinstellingen in de stad. BredaPhoto vierde met hen en het publiek het feest van de fotografie.

BredaPhoto festival toont the state of the art van de hedendaagse fotografie aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema: actueel, prikkelend en op een originele manier getoond.
In de keuze voor het werk én in de presentatie daarvan wordt gestreefd naar de hoogst haalbare kwaliteit. Het festival presenteert internationaal gerenommeerde kunstenaars zij aan zij met jong talent en stimuleert uitwisseling tussen beide. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot het grootste fotofestival van de Benelux.

Naast exposities zijn er verdiepingsprogramma’s en participatieprojecten op alle niveaus. Voor elke editie ontwikkelt BredaPhoto in samenwerking met basis- en middelbare scholen educatieve projecten voor kinderen en jongeren. Tien fotografie-opleidingen in Nederland, België, Duitsland, Hongarije, Tsjechië en Finland zijn onderdeel van het International Talent Program. Tijdens het festival zijn er tientallen rondleidingen, lezingen, boekpresentaties, talkshows, meet-ups en workshops voor verdieping, kennisuitwisseling en een frisse dosis inspiratie.

Sinds 2016 verspreidt BredaPhoto zich over twee levendige gebieden in de stad. Het historische stadscentrum én het hippe gebied Belcrum.
 

Team

Reinout van den Bergh – curator
Jan Schaerlackens – art-director, education, production
Geert van Eyck – curator
Theo Andriessen – zakelijk manager
Ditte Ooms – communicatie manager
Bix Smeets – backoffice & hospitality

Het festival wordt gebouwd en bemand door een trouwe groep vrijwilligers die inmiddels bestaat uit ongeveer 150 personen. Zonder hun bijdrage zou BredaPhoto niet kunnen bestaan. Wil jij graag onderdeel uitmaken van het team? Kijk dan op de vrijwilligerspagina voor meer informatie.

Associated Curators

Voor de 2020 editie van BredaPhoto is het team van Nederlandse curatoren uitgebreid met twee internationale ‘associated curators’. Deze curatoren zijn vanuit hun rijke netwerk en kennisgebied extra ogen en oren voor de invulling van het programma van de komende editie van het fotofestival.
Dit zijn Mohamed Somji (fotograaf en directeur Golf Photo Plus Dubai) en Azu Nwagbogu (oprichter en directeur African Artists Foundation (AAF) en Lagos Photo Festival, Nigera).

Stichting BredaPhoto

Het team van BredaPhoto wordt gedragen door een betrokken bestuur, bestaande uit Bart Straatman (voorzitter), Michel Wesseling (secretaris), Marcia van den Wildenberg (penningmeester), Marty Horeman (bestuurslid) en Marieke Wiegel (bestuurslid). Zij voeren hun taken onbezoldigd uit. Heeft u vragen aangaande de organisatie en de stichting achter het festival, gelieve dan contact op te nemen per mail.