0B1EC081-7F12-4C67-AC19-1ED10CF0505AArrow downArrow rightArrow rightArrow upCalendarClose984D9BFC-BA95-41CD-AA38-65F5DB27F79DLocation (large)Location (small)MenuNetvliesPlaySearchFacebookInstagramLinkedinTwitter
Tickets

Over BredaPhoto

BredaPhoto International Photo Festival is een fotografiebiënnale in Breda. Van 5 september t/m 21 oktober 2018 zal de 8ste editie van het festival plaatsvinden. Een groot aantal topfotografen uit binnen- en buitenland exposeren dan in de buitenruimte en beeldende kunstinstellingen in de stad. BredaPhoto viert met hen en het publiek het feest van de fotografie.

BredaPhoto toont the state of the art van de hedendaagse fotografie aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema: actueel, prikkelend en op een originele manier getoond. Voor 2018 is gekozen voor het thema ‘To Infinity and Beyond’.

BredaPhoto wil weten wat de impact is van de almaar voortrazende wetenschap. Brengt die louter vooruitgang? Of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassingen? Fotografie is een uniek medium om in beeld te brengen hoe technologische vooruitgang onze wereld ingrijpend verandert. Fotografen tonen in de 8ste editie van het festival de kansen, de gevaren en de dilemma’s. Zij nemen de ruimte om te laten zien wat zich voor onze ogen afspeelt, maar durven misschien ook wel een voorzichtige voorspelling te doen van wat ons staat te wachten.

In de keuze voor het werk én in de presentatie daarvan wordt gestreefd naar de hoogst haalbare kwaliteit. Het festival presenteert internationaal gerenommeerde kunstenaars zij aan zij met jong talent en stimuleert uitwisseling tussen beide.

Naast exposities zijn er verdiepingsprogramma’s en participatieprojecten op alle niveaus. Voor elke editie ontwikkelt BredaPhoto in samenwerking met basis- en middelbare scholen educatieve projecten voor kinderen en jongeren. Zeven fotografie-opleidingen in Nederland, België en Duitsland zijn onderdeel van het Academieproject voor het internationale kunstvakonderwijs. Amateurfotografen nemen deel aan het tweejaarlijkse Masterclass traject. Ouderen van twee Bredase verzorgingstehuizen participeren in de vorige editie in een Ouderenproject. Tijdens het festival zijn er tientallen rondleidingen, lezingen, boekpresentaties, talkshows, meet-ups en workshops voor verdieping, kennisuitwisseling en een frisse dosis inspiratie.

Sinds 2016 verspreidt BredaPhoto zich over twee levendige gebieden in de stad. Het historische stadscentrum én het hippe gebied Belcrum stonden in de laatste editie gedurende 7 weken in het teken van de fotografie. De sfeervolle Stadsgalerij aan de Oude Vest, naast de buitententoonstelling in het Chassépark, vormt altijd het hart van BredaPhoto. Hier vindt men de horeca met een zomers terras, bookshop en verschillende programma-onderdelen. Het is de ambitie om voor 2018 deze locaties te behouden én uit te breiden met nieuwe verrassende plekken.

Houd de BredaPhoto-website in de gaten voor nieuws over activiteiten in 2017 én de nieuwe 8ste editie van het BredaPhoto International Photo Festival van 5 september t/m 21 oktober 2018.
 

 

Team

Reinout van den Bergh – curator
Jan Schaerlackens – curator
Geert van Eyck – curator
Theo Andriessen – zakelijk manager
Marjorie van Geenhuizen – sponsoring
Marianne Robben – marketing & communicatie
Tino van den Berg – productie & vrijwilligers

Dirk Evers & Bas van den Bosch – fondsenwerving
Rob van Hoesel & Carel Fransen – vormgeving
Guido van Eijck & Saskia Naafs – tekstwerk & vertalingen
Johan Oudijk – boekhouding

Het festival wordt gebouwd en bemand door een trouwe groep vrijwilligers die inmiddels bestaat uit ongeveer 150 personen. Zonder hun bijdrage zou BredaPhoto niet kunnen bestaan. Wil jij graag onderdeel uitmaken van het team? Kijk dan op de vrijwilligerspagina voor meer informatie.

Associated Curators

Voor de 2018 editie van BredaPhoto is het team van Nederlandse curatoren uitgebreid met drie internationale ‘associated curators’. Deze curatoren zijn vanuit hun rijke netwerk en kennisgebied extra ogen en oren voor de invulling van het programma van de komende editie van het fotofestival.
Dit zijn Mohamed Somji (fotograaf en directeur Golf Photo Plus Dubai), Yumi Goto (kunst- en documentaire fotografie curator, redacteur, onderzoeker en uitgever in Japan) en Azu Nwogbogu (oprichter en directeur African Artists Foundation (AAF) en Lagos Photo Festival, Nigera).

Stichting BredaPhoto

Het team van BredaPhoto wordt gedragen door een betrokken en actief bestuur, bestaande uit Bart Straatman (voorzitter), Michel Wesseling (secretaris), Marty Horeman (penningmeester) en Tom van Riel (bestuurslid). Heeft u vragen aangaande de organisatie en de stichting achter het festival, gelieve dan contact op te nemen per mail.