Tickets

Op fotojacht

Tien foto-opdrachten. Twee groepen. Drie kwartier … iedereen klaar voor deze foto-uitdaging? Go!
Maak een foto waarin veel kleurcontrast is te zien. Maak een foto vanuit vogelperspectief. Of met vreemde verhoudingen. Fotografeer een detail. Maak een foto van een ‘icoon’. Spring een gat in de lucht. Doe iets met de foto van de Beatles op hun album Abbey Road. Een paar voorbeelden van deze spannende fotojacht.

Gewapend met camera op pad

Fotografe Else Loof en haar enthousiaste assistente Geralda gingen samen met de meisjes – dat was toeval – op fotojacht. Iedereen had er zin in. Gewapend met camera’s trokken ze er samen op uit.
Voorwaarde was dat op iedere foto een van de deelnemers herkenbaar in beeld zou staan. Dat betekende goed met elkaar samenwerken en dat deden de deelnemers perfect. Zo werd in de korte tijd de hele lijst met opdrachten uitgevoerd.

Nek-aan-nek-race

Het werd een spannende nek-aan-nek-race. Wie heeft het meest creatieve resultaat behaald..? Bij het vergelijken van de resultaten werd gekeken naar beeldkwaliteit en naar uitvoering van de opdracht. De moeilijkste opdracht vonden de meisjes de spring-foto. ‘Het is heel moeilijk om op het goede moment te klikken’. De leukste opdracht was die van de Beatles op het zebrapad. Ik vraag me eerlijkgezegd af of deze enthousiaste meiden ooit van de Beatles hebben gehoord… maar het legendarische en iconische beeld op het zebrapad van Abbey Road werkte in ieder geval inspirerend.

Huppelend gingen de meisjes – een vrolijke foto-ervaring rijker – weer met hun moeders mee.

Verslag en foto credits: Desiree van den Bogaard