Tickets

Ontmoet de residenten

Begin september begon naast het festival ook de BredaPhoto Residency. Zeven alumni van verschillende academies uit Europa kwamen samen om als groep te werken aan het thema To Infinity and Beyond. Met voor zeven weken als woonruimte Het Klooster in Breda en als werkplek Witte Rook.

Na aankomst blijkt al snel dat de groep onderling een klik heeft. Gezamenlijke etentjes, maar ook al meteen een uitwisseling van ideeën. Tijdens deze zeven weken worden Alix, Eva, Iryna, Marc, Miguel Nora en Vedad gevoed door Artist Dinners, Masterclasses én bezoekers van BredaPhoto Festival.

Thema’s

De masterclasses zijn zorgvuldig opgebouwd in thema’s. Beginnend met een masterclass over brainstormen van Thijs Groot Wassink. Hij neemt de residenten mee in manieren van het starten van een nieuw project door speelse oefeningen waarmee je jezelf uit vaste gedachtepatronen haalt. De tweede Masterclass van Marjorie van Geenhuizen ging over hoe een project te financieren. Daniela Apice kwam langs voor individuele besprekingen en in de komende weken zullen de residenten nog bij de Correspondent langsgaan voor een Masterclass over het editen van beeld en komt Jaya Pelupessy langs om ze te helpen met het opbouwen van een eindpresentatie. Deze eindpresentatie opent 19 oktober voor publiek in Witte Rook.

Masters op bezoek

Naast de Masterclasses komt er elke dinsdag een fotograaf, curator of kunstenaar op bezoek om het proces te bespreken onder het genot van een zelf gekookte maaltijd van de residenten. Op deze manier ontstaat er een informele sfeer waarin werk besproken kan worden. Tot nu toe zijn Geert van Eyk, Wiesje Peels en Robert Pufleb al langs gekomen.

Kom kijken bij Witte Rook

De voortgang van de residenten is iedere zaterdag te zien in Witte Rook. Dan is er ook de kans om met Alix, Eva, Iryna, Marc, Miguel Nora of Vedad te praten over hun werk en onderzoek. Zorg zeker dat je ook tijdens het weekend van 19,20,21 oktober langskomt om het eindresultaat te zien. De opening van de eindexpositie is 19 oktober vanaf 20.00 uur in Witte Rook.

Witte Rook, Liniestraat 111, Breda

Iedere zaterdag van 10:00 – 17:00 uur | Open Studio voor publiek
19 oktober vanaf 20.00 uur | Opening Eindpresentatie
20 & 21 oktober van 10:00 – 17:00 uur | Expositie eindpresentatie

Beeldimpressie