Tickets
Activiteit

BrabantNacht

BrabantNacht is een nieuw initiatief: in de nacht van 17 september 2016 openen 8 topattracties in Brabant exclusief hun deuren zodat je deze kunt ervaren tijdens de meest mysterieuze en spannende uren. Laat je in vervoering brengen tijdens de BrabantNacht bij BredaPhoto: een tocht gevuld met fotografie, lekker eten en muziek.

Schijn de werken van Magnumfotograaf Carl De Keyzer bij met een zaklamp; het maanlicht is deze nacht niet voldoende.. Van het hippe en rauwe Belcrum vaar je door de singels van de historische stad en arriveer je bij de unieke buitenexpositie in het Chassépark. Geniet daar vervolgens van een hapje, drankje en live muziek van popfestival Breda Barst.

Nachtprogramma:
– Foto-expositie van o.a. Carl de Keyzer in oude snoepfabriek FAAM en op Belcrum Beach.
– Walking Diner tijdens museumstraat expositie, met aansluitend vaartocht door de singels van Breda tijdens verlichte Sloepenparade.
– Buitenexpositie in het architectonisch aantrekkelijke Chassépark.
– Borrel gezellig na, mét band i.s.m. muziekfestival Breda Barst.

Duur: 19.00 uur – 01.00 uur
Prijs: € 45,00 p.p. exclusief overnachting, inclusief zaklamp
Maximaal aantal deelnemers: 60

Ticketverkoop start op 21 juli via VisitBrabant. Meer info: www.visitbrabant.nl/brabantnacht

Carl De Keyzer (België, 1958) studeerde fotografie in Gent en is sinds 1994 volwaardig lid van het wereldberoemde fotoagentschap Magnum. Hij maakte naam met omvangrijke projecten rond grote thema’s. Zo maakte hij het boek Moments before the Flood (2012) over klimaatverandering, waarvoor hij de gehele Europese kustlijn afreisde. Voor zijn boek Congo Belge (2009) liet hij zich door een oude Belgische reisgids leiden langs de restanten van het koloniaal verleden in Congo. In de jaren tachtig ging hij dertien keer naar de Sovjet Unie om door te kunnen dringen tot de homo sovieticus.

Tijdens BredaPhoto heeft De Keyzer zijn eerste grote museale expositie van Cuba La Lucha (2016), waarvoor hij langere tijd in Cuba verbleef. Hij zag een land in transitie. Communisme maakt er geleidelijk plaats voor kapitalisme en na decennia van collectivisme, krijgt nu het individu voorrang. De Cubanen zullen het voortaan zelf moeten doen. Tot verrassing van De Keyzer kondigde de Amerikaanse president Obama eind 2014 – hij was al aan het fotograferen – een nieuw begin aan in de verhoudingen met de voormalige vijand. Het leidde tot optimisme en de hoop dat dit nieuwe hoofdstuk in de Cubaanse geschiedenis economische voorspoed brengt. Maar De Keyzer zag ook de strijd (la lucha) van Cubanen die worstelen om te overleven en die de herinneringen aan het socialisme overeind houden. Hij toont de desillusies van een bevolking die wakker wordt in een failliete utopie en vreest dat tradities het zullen afleggen tegen consumentisme.

Op zondag 2 oktober geeft Carl De Keyzer van 13:30 – 14:30u een lezing in MOTI over Cuba, La Lucha

Havana, Cuba 2015. Book 'Cuba, La Lucha'.

Havana, Cuba 2015. Book 'Cuba, La Lucha'.