Tickets
Activiteit

Tweede Dag van de Beeldjager

Tijd: 14:00u – 17:00u
Entree: €15 incl. consumptie (groepen vanaf 6 pers. €10 p.p.)
Tickets: chasse.nl

Op zaterdag 24 september vindt de tweede editie van Beeldjagers plaats: een evenement gewijd aan bijzondere beeldcollecties en haar verzamelaars.

Voor dit evenement roepen MOTI (Museum of the Image) en BredaPhoto fotografen, ontwerpers, kunstenaars en andere fanatieke beeldverzamelaars op hun persoonlijke beeldcollectie in te sturen. De mooiste en vreemdste series zullen worden gepresenteerd in het Chassé Theater. “Het democratisch doe-het-zelfkarakter van Beeldjagers past uitstekend bij het thema van BredaPhoto 2016: “YOU”. We richten ons daarmee op de zelfredzaamheid van de burger in de participatiemaatschappij”, aldus Geert van Eyck, curator van BredaPhoto.

Een vakjury met onder meer Frank Schallmaier (fotoredacteur de Volkskrant), Leander Roet (hoofdredacteur Vice en Creators Project), Geert van Eyck (curator BredaPhoto), Rob Scholte (beeldend kunstenaar) en Anouk Kruithof (kunstenaar die geëxposeerd heeft in onder meer MoMA New York en FOAM) zal samen met de vaste Beeldjagersredactie de beste inzendingen selecteren. De uitverkoren verzamelaars mogen zelf op 24 september het podium van het Chassé Theater op om hun collectie voor het voetlicht te brengen. Tevens zal een aantal prominenten, waaronder beeldend kunstenaar Rob Scholte, zijn beeldverzameling presenteren.

Upload jouw beeldcollectie uiterlijk 26 augustus
Of het nu gaat om verzamelingen bestaande uit zelfgemaakte foto’s, krantenknipsels, foto’s gevonden op de rommelmarkt of afbeeldingen van het internet: alle seriematig verzamelde beelden kunnen worden ingestuurd. Upload minimaal tien en maximaal dertig beelden (uitsluitend JPG, Gif of PNG) op een zo hoog mogelijke resolutie. Wil je kans maken om je collectie op het podium van de Tweede Dag van de Beeldjager te presenteren? Upload je inzending dan uiterlijk 26 augustus. Alle beeldjagers die nu al op website staan en niet bij de eerste editie op het podium stonden, komen ook in aanmerking om geselecteerd te worden door de jury. Bij inzendvoorwaarden vind je een uitgebreid overzicht van de regels omtrent beeldjagen.
Ga naar Beeldjagers.org

Tijd: 20:00u – 22:30u
Entree: €7 (ter plaatse contant betalen)
Reserveer je plek via: ddk-bredaphoto.eventbrite.nl

Donderdagavond 15 september 2016 vindt een speciale editie van De Donkere Kamer plaats i.s.m. BredaPhoto. De Donkere Kamer is een live magazine met allerlei visies en gasten uit verschillende disciplines van de fotografie en wordt twee maandelijks georganiseerd afwisselend in Amsterdam en Rotterdam.

Voor deze speciale BredaPhoto editie hebben we een interview met de nieuwe Fotograaf des Vaderlands die dan net bekend is gemaakt. En we gaan in gesprek met de Chinese fotograaf Lin Zhipeng, een van de voortrekkers van de hedendaagse Chinese avant-garde fotografie, die met de serie Untitled bij BredaPhoto hangt. Verder wordt de Franse fotograaf Mathieu Asselin geinterviewd over zijn serie Monsanto, a photographic investigation waarmee hij de Dummy Award Kassel 2016 heeft gewonnen en over de serie The ninety-nine percent die bij BredaPhoto wordt geëxposeerd. Verder leest Thomas Van Den Driessche (How to be a photographer in four lessons) zijn column voor en verzorgt Koen Theys een slideshow.
Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ) verzorgt samen met Lars Boering (directeur World Press Photo) de presentatie van de avond.

Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten. De Donkere Kamer is een programma van DuPho, PhotoQ en Pakhuis de Zwijger en wordt dit keer gemaakt in samenwerking met BredaPhoto.

Kijk voor laatste updates van het programma: Facebook event


Pitch je fotoproject
Kun je een financiële bijdrage voor de start van je fotoproject goed gebruiken? Wil je een fotoboek maken maar heb je nog niet genoeg geld? Heb je geld nodig voor prints voor een nieuwe expositie? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je plannen? De ca. 200 bezoekers van het programma betalen €7,- entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen.

Wil je meedoen? Stuur dan uiterlijk woensdag 7 september 2016 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 8 MB naar: pitchjefotoproject@dupho.nl en wie weet mag jij donderdagavond 15 september je project in Breda komen presenteren!

Belangrijk: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd worden niet meegenomen in de selectie.

BP2016 Lin Zhipeng lo-res 2 Lin Zhipeng