Tickets
Activiteit

Atlas Residency

BredaPhoto organiseert een artist in residence in samenwerking met het Atlas Initiatief.

In 2015 meerde een oude Poolse viskotter aan bij Belcrum Beach in Breda. Het schip wordt sindsdien gebruikt als atelier en expositieruimte en zal tijdens BredaPhoto 2016 overgenomen worden door 7 studenten van diverse academies in Europa:

Chantal van Rijt (KASK Gent, België)
Jenny Bewer (FH Bielefeldt, Duitsland)
Vivian Bax (KABK, Den Haag)
Heleen Seys (Sint Lukas Brussel, België)
Jeroen Bocken (KASK Antwerpen, België)
Jesse Huiskamp (AKV|St.Joost, Breda)
Mathijs van der Burgt (LUCA Arts campus Narafi, België)

Gedurende het festival vormen zij een tijdelijk collectief en zullen tezamen werken aan een groeiende expositie in de buik van het schip. Vier weken lang gaan ze aan de slag met het thema YOU waarin experiment en samenwerking centraal staan. Tijdens deze werkperiode, van 25 september tot 22 oktober, worden de studenten geïnspireerd door ervaren makers en curatoren (masterclasses van o.a. Marga Rotteveel, Bojana Panevska, Olivier van Breugel en Danny Veys) én bezoekers!

Voor Witte Rook houdt Laura Schippers van het Atlas Initiatief een blog bij over het werkproces op de boot: www.witterook.nu

Binnenkijken

Op zaterdag 8 en 15 oktober is de boot open voor publiek van 14:00-17:00 uur en kun je in gesprek gaan met de studenten.
Van 23 t/m 30 oktober is de expositie dagelijks te bekijken van 10:00 – 17:00u.

Grand Opening

Daarnaast nodigen we je uit om het eindresultaat van de Atlas Residency te bewonderen tijdens de Grand Opening op zaterdag 22 oktober om 19:00u.

14680945_10211074152913429_4288218842092861063_o

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

21 – 23 oktober 2016
Portfolioreviews – Discourse – Grand opening Atlas Residency – Solar outdoor cinema – afterparty met Gerst & Nat – BredaPhoto passe-partout

Van 21 t/m 23 oktober staat BredaPhoto in het teken van de internationale (kunst)student. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan portfolio reviews met gerenommeerde curatoren en fotografen, discussiëren over de toekomst van de fotografie tijdens lezingen, nieuwe contacten opdoen en gelijkgestemden ontmoeten. Daarnaast krijg je een passe-partout voor het festival waarmee je je kunt laten inspireren door de exposities van meer dan 70 fotografen bij BredaPhoto. Ook krijg je gratis entree voor de party met DJ-duo Gerst & Nat, waarna je je slaapzak kunt uitrollen in het klooster van Breda dat speciaal voor de studenten is omgetoverd tot hotel.

Wees er snel bij. Er is slechts plaats voor 50 studenten!

Package deal voor €60:

– Portfolio reviews door:

– Twee lezingen door aansprekende fotografiekenners
– 30 procent korting op de catalogus van BredaPhoto 2016
– Passe-partout BredaPhoto t.w.v. € 16,00: toegang tot alle festivallocaties, expo’s en een rondvaart
– Grand opening expo Atlas Residency (7 internationale studenten werken 4 weken lang op een boot aan een nieuw samenwerkingsproject)
– 2 overnachtingen inclusief ontbijt in Het Klooster, Breda

Wil je geen overnachtingen met ontbijt erbij?
Dan betaal je €20 voor deelname aan de portfolio reviews incl. het BredaPhoto passe-partout.

Mis het niet! Er is plaats voor max 50 studenten, dus wees er snel bij. Bestel nu je ticket met óf zonder overnachtingen via de ticketpagina

……………………………………………………………………………………
 
Programma

Vrijdag 21 oktober:

  Aankomst en overnachten in Het Klooster, Breda

Zaterdag 22 oktober:

  Ontbijtbuffet in Het Klooster
  10.00 – 14.00 portfolio reviews | Podium Bloos
  14.00 – 16.00 1-op-1 in gesprek met studenten uit de BredaPhoto Talent Selection | festivalhart Stadsgalerij
  19:00 opening expositie Atlas Residency – op de boot van Atlas Initiatief | Belcrum Beach
  20:00 Solar Cinema: one-minute films van studenten AKV|St.Joost in de openlucht | STEK
  22:00 Aansluitend feest met dj’s Gerst & Nat en video-performance Victor Goemaere | Podium Bloos

Zondag 23 oktober:

  14:00 – 15:00 Lezing Viola Winokan, galeriehouder en kunsthandelaar: hoe krijg je als jonge fotograaf toegang tot de fotografiemarkt?
  15:30 – 16:30 Lezing Sterre Sprengers (De Correspondent): wat is de toekomst van de fotografie?
  Sterre Sprengers (beeldredacteur en correspondent Fotografie, Illustratie & Beeldvorming bij De Correspondent) zal vertellen hoe ze foto’s kiest bij verhalen die ze op De Correspondent publiceren, hoe ze fotografen zoekt om mee samen te werken en hoe vrij werk van fotografen op hun platform terecht komt. Welke rol speelt beeld in media, en welke rol kan jij als beeldmaker daarin spelen? Vraag haar in 30 minuten de oren van het hoofd.

……………………………………………………………………………………

 
atlasinitiatief


Over ATLAS Artist In Residence – grand opening 22 oktober
Zeven Internationale studenten van academies uit Nederland, België en Duitsland gaan van 24 september tot 22 oktober als collectief samenwerken binnen het thema van BredaPhoto 2016: YOU.
Met een werkbudget gaan zij aan de slag op de Artist in Residence boot van het ATLAS Initiatief in de haven bij Belcrum Beach, Breda. Kunstacademie St. Joost zal een uitvalbasis zijn voor hen voor materiaal.
Deze speciale, inspirerende residence nodigt uit om te experimenteren. Beeldende kunst en fotografie kunnen zich met elkaar vermengen. Verschillende Gast Masters zullen de studenten uitdagen om verdere stappen te maken in het werk wat zij zullen vormen als collectief. Eén van de masters zal de Belgische fotograaf Danny Veys zijn. Zijn werk situeert zich binnen het veld van de sociale documentairefotografie.
De studenten zullen tijdens de Art Residence overnachten in de sobere eenpersoons cellen van Het Klooster, een voormalig Kapucijnen Klooster in Breda.

Over het ATLAS Initiatief
Het ATLAS Initiatief bouwt een internationale en mobiele residentie voor kunst en wetenschap, gericht op onderzoek, experiment en ontwikkeling. De residentie is een voormalig Poolse viskotter uit 1974. Het Atlas Initiatief gaat aan boord werkperiodes en exposities aanbieden aan (inter)nationale kunstenaars en wetenschappers. Het Initiatief is opgezet door voormalig oud student van St. Joost: Laura Schippers.
In 2020, als het schip duurzaam gerenoveerd is, trekt het ATLAS Initiatief de wereld in. Een unieke reis die kan leiden tot onverwachte ontwikkelingen.

Over Het Klooster
Het voormalige Kapucijnen Klooster is tegenwoordig het onderkomen van de woon- en werkgemeenschap Het Klooster. Voor twaalf daklozen wordt hier onderdak geboden. Van hieruit kunnen zij zich weer een plek in de samenleving verwerven. De kosten hiervoor worden gedragen uit de inkomsten van eigen activiteiten zoals de Appeltaartenbakkerij, Labe-tassen van reclamezeildoek, de verhuur van vergader- en gespreksruimtes, een meditatieruimte en verhuur aan de Residentie Circustheater.
Bezoek je het studentenweekeinde? Dan overnacht je in de kerk van Het Klooster. De overnachtingen zijn inclusief ontbijt.