Tickets

Lezing door Karel Doing over Utopia in Club Solo

Op donderdag 11 oktober van 20.00 tot 21.30 uur vertelt Karel Doing over Utopia, ecologie en film, onderzoek en praktijk. Beeldend kunstenaar en filmmaker Karel Doing completeerde in 2017 een doctoraal onderzoek aan de University of the Arts London. Hij zal een lezing geven gebaseerd op zijn onderzoeksresultaten.

Praktische uitwerking van de theorie

Eerst worden de mogelijke verbanden tussen utopia, ecologie en film toegelicht. Dit theoretisch kader vormt de basis van een aantal voorstellen voor een ecologische film en kunst praktijk. Hierop volgend laat hij zien welke materialen en methodes hij gebruikt, in een praktische uitwerking van de theorie.

Performance Pattern/Chaos

Tenslotte zal Doing zijn performance Pattern/Chaos uitvoeren, een werk dat deel uitmaakt van zijn practice based research. In de performance Pattern/Chaos combineert Doing chaotische organische processen met de rechtlijnige wereld van frames, optiek en mechaniek. Beelden die in eerste instantie abstract lijken, blijken een concrete neerslag van fenomenen uit het dagelijks leven. De filmbeelden in de performance zijn gemaakt met zout, mos, takken en gras. De gebruikte objecten zijn gemaakt van gevonden en hergebruikt materiaal. Deze objecten worden gebruikt om het filmisch kader open te breken en ruimtelijk te maken. Veldopnamen gemaakt in het regenwoud van Suriname vormen de basis voor de soundtrack.

Informatie

De lezing is in het Nederlands en gratis toegankelijk. Het adres is Club Solo, Kloosterlaan 138 in Breda.

Voorafgaand aan het lezing is de solotentoonstelling van Karel Doing te bezichtigen.
Meer informatie is te vinden op http://clubsolo.nl/randprogramma-solo-18-karel-doing/