Tickets

Kijkplezier met de stadsfotograaf van Breda

Een stadsfotograaf? Die maakt foto’s van de stad. Dat klínkt eenvoudig. Maar wat is er in de stad te fotograferen? De gebouwen, de mensen, evenementen, de winkels, de buitenwijken, de burgemeester, de natuur in de stad, panden die gesloopt gaan worden… eigenlijk alles! En dát is dus waarom het niet zo simpel is als het lijkt. Want hoe beslis je wat je op de foto zet?

Heb een verhaal

Daar begint Jörgen, de stadsfotograaf van Breda zijn workshop mee. Het is belangrijk om een verhaal te hebben, zodat je wéét waar je op gaat letten. Tip: kies een onderwerp wat je zelf heel leuk of interessant vindt, dan maak je vaak de beste foto’s.
De deelnemers kiezen de onderwerpen van hun verhaal. Want natuurlijk gaan ze in deze workshop zelf aan de slag; de stad binnen handbereik.

Ontdekkingen

Tijdens het fotograferen geeft de stadsfotograaf natuurlijk nog veel meer tips. Dat je soms moet wachten tot het licht op je onderwerp schijnt. Dat je ergens op kunt klimmen om een ander perspectief te hebben, dat er soms spannende weerspiegelingen te vinden zijn, of lijnen die je in de foto kunt gebruiken. Dat de meeste mensen vriendelijk meewerken als je hen vraagt of je een foto van hun hond mag maken.

Ze hebben zichtbaar lol in deze oefening stadsfotografie. Als je goed om je heen kijkt, dan zie je het vanzelf.

Verslag en foto credits: Desiree van den Bogaard