Tickets

Geert van Kesteren in De Koepel

Geert van Kesteren lanceert zijn nieuwe project 'The believers' met een tentoonstelling in de voormalige Koepelgevangenis op BredaPhoto Festival. Het project is een samenwerking met Forhanna. De crowdfunding-campagne van dit project loopt tot 17 juni bij Voordekunst.

The Believers

Geert van Kesteren reisde 25 jaar door het Midden-Oosten en is met name geïnteresseerd in het Heilige Land als een pelgrimstocht voor de traditionele religies, en van de nieuwe religie – die van het machtige algoritme van Data. ‘The Believers’ is een video-installatie opgebouwd uit 27 schermen die een 12 meter lange videomuur vormen, gesitueerd in het midden van de voormalige koepelgevangenis van Breda. De video-installatie toont tien hoofdstukken die de menselijke conditie weergeven in relatie tot rituelen en aanbidding van het jodendom, het christendom en de islam én recentere wereldwijde rituelen, die van de almachtige algoritmen, het opnemen, uploaden en delen.

Samenwerking

Geert werkte speciaal voor dit project samen met Noa Ben Shalom. De bijbehorende ‘soundscape’ werd speciaal voor het project ontwikkeld door de Israëlische geluidskunstenaar Eli Shargo. The Believers krijgt zijn première in september 2018 tijdens BredaPhoto Festival en is mogelijk gemaakt met de genereuze hulp van de Forhanna Foundation. Geert startte zelf ook een een crowdfunding campagne die nog tot 17 juni loopt om zijn project te voltooien en de installatie te bouwen. Geïnteresseerd? Sluit je dan aan bij het project via de website van VoorDeKunst.