Tickets

mixing / Memory and desire

Van 22 september tot 22 oktober 2017 presenteert BredaPhoto de tentoonstelling 'mixing / Memory and desire. Er wordt werk getoond van 7 fotografen die sinds hun debuut bij BredaPhoto (inter)nationaal zijn doorgebroken. Daarmee maakt de tentoonstelling de balans op van de ‘oogst’ van ruim tien jaar Academieproject.

“Lilacs out of the dead land, mixing
Memory and desire, stirring
Dull roots with spring rain.”
(fragment uit: T.S. Eliot, The Waste Land)

Podium voor talent

BredaPhoto toont elke twee jaar de top van de hedendaagse fotografie, maar biedt ook ruimte voor jong talent. De afgelopen jaren bouwde BredaPhoto aan samenwerkingen met kunstacademies uit Nederland, België, Duitsland en vanaf dit jaar ook Hongarije. Binnen het Academieproject werken fotografiestudenten, docenten en de curatoren van BredaPhoto een jaar lang intensief samen aan nieuwe fotoprojecten. De beste werken zijn te zien tijdens het festival. Niet in een zaaltje achteraf, maar gewoon tussen de publiekstrekkers uit binnenen buitenland.

mixing / Memory and desire

De expositie mixing / Memory and desire toont het werk van 7 fotografen die zich na hun debuut op BredaPhoto in de kijker speelden met prijzen, verrassend nieuw werk of bijzondere boeken. Daarmee maakt de tentoonstelling de balans op van de ‘oogst’ van het Academieproject. Maar we kijken ook vooruit: deze jonge fotografen staan aan het begin van hun carrière en gaan een verwachtingsvolle toekomst tegemoet.

De 7 fotografen

Op de expositie is onder meer werk te zien van fotograaf Tom Callemin die als student tijdens BredaPhoto 2014 zijn mysterieuze reeks Hinterland liet zien. Sindsdien nam zijn carrière een vlucht met tentoonstellingen in binnen-en buitenland. Zijn foto Freefallverbeeld als geen ander het momentum van deze expositie en is daarom gekozen als kernbeeld voor deze tentoonstelling.

Max Pinckers won op zijn beurt diverse internationale fotoprijzen en exposeert inmiddels wereldwijd. Sanne De Wilde haalde met haar serie over het eiland van de kleurenblindende internationale media. Frederik Buyckx werd dit jaar tijdens Sony World Photography Awards uitgeroepen tot fotograaf van het jaar en wint in de categorie landschappen met zijn serie Whiteout. Ook Lisa Spilliaert, Peter Dekens en Philip Schuette tonen werk dat zij sinds hun debuut op BredaPhoto maakten.

Datum: 22 september – 22 oktober 2017

Openingstijden: ma gesloten | di 10:00 – 17:00 | wo 10:00 – 17:00 | do 10:00 – 21:00 | vr 10:00 – 21:00 | za 10:00 – 17:00 | zo 11:00 – 19:00

Opening: De expositie gaat open op 22 september. De feestelijke vernissage zal een week later plaatsvinden op vrijdag 29 september, met ontvangst voor genodigden vanaf 17:00.

Locatie: Voormalig Breda’s Museum | Parade 12 | Chassépark |Breda

Toegangsprijs: € 6,- Early bird online ticket | € 9,– in de reguliere online voorverkoop | € 11,– aan de deur.

De toegangskaart voor de foto-expositie geeft ook gratis toegang tot Graphic Matters 2017 dat gelijktijdig wordt gehouden op dezelfde locatie.

De tentoonstelling start op 22 september. Een feestelijke opening vindt plaats op 29 september.

Picture ‘Freefall’ (2017) Tom Callemincourtesy tegenboschvanvreden, Amsterdam