Tickets

Elias Kaus

 Look

Elias KausDoor de jachtige levensstijl in de verstedelijkte samenleving raakt de mens meer en meer vervreemd van zijn natuurlijke omgeving. Het gevolg daarvan is dat veel mensen steeds meer stress ervaren en verlangen om uit deze stedelijke omgeving te ontsnappen en de natuur te ervaren. Juist deze natuurervaring stelt mensen in staat om zich onderdeel te voelen van een plek of van een gemeenschap.
LOOK is een mix van visuele elementen en audio van natuur, dierentuinen en onnatuurlijke omgevingen. Om volledig ondergedompeld te worden in de ervaring, is de soundscape een belangrijk onderdeel van de presentatie. In tegenstelling tot visuele prikkels worden geluiden passief en actief waargenomen waardoor herinneringen naar boven kunnen komen. En daarmee de betekenis van wat natuur is.

Elias Kaus (1991)

De Finse beeldend kunstenaar Elias Kaus gebruikt diverse media om zijn visie op urbanisatie, natuurlijke en onnatuurlijke omgevingen vorm te geven. Hij schuwt hierbij niet een activistische opstelling in te nemen. Zijn werk werd getoond op diverse groepsexposities in Scandinavië. Momenteel studeert Kaus aan de Lahti University for Design in het Zuiden van Finland. Tijdens BredaPhoto exposeert Elias Kaus in het voormalig KPN Gebouw.

Terug naar overzicht fotografen.