Tickets

PO groep 7/8

BredaPhoto on Tour

 
Vandaag de dag worden we overspoeld met fotografische beelden. Snel gemaakt, vluchtig bekeken! Hoe ga je verstandig om met al die beelden? Welke 21e eeuwse vaardigheden heb je daarvoor nodig?

BredaPhoto laat zien dat de fotograaf altijd iets wil zeggen met zijn beelden. Hij wil er een verhaal mee vertellen, iets duidelijk maken. De keuze van de fotograaf leidt tot bepaalde emoties bij de kijker. Verbazing, verwondering, hoop, schaamte, liefde, jaloezie. Kortom de foto’s leven!

Uit de afgelopen edities van BredaPhoto Festival is een compacte mobiele expositie samengesteld met werken van 30 fotografen uit alle delen van de wereld die goed aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen.
In vier lessen van ongeveer 35 minuten gaan de leerlingen actief aan de slag met spannende, emotionele en verbazingwekkende foto’s. Ze worden gestimuleerd en geïnspireerd om zelf op ontdekkingsreis te gaan.

De mobiele tentoonstelling BredaPhoto on Tour bestaat uit 8 kunststof kubussen van 50x50x50 cm. Desgewenst is er een kleinere versie beschikbaar.

Wil je meer weten over het educatieprogramma en de mogelijkheden? Neem contact met ons op via educatie@bredaphoto.nl

Aanmelden kan via https://www.educatiewijzerbreda.nl/