Tickets

BredaPhoto On Tour

BredaPhoto Festival wordt jaarlijks bezocht door meer dan 3.500 kinderen van groepen 7 en 8 uit Breda en omliggende gemeenten. Kinderen krijgen er een speciaal voor hen ontwikkelde rondleiding. Maar niet iedereen kan het festival bezoeken.

Daarom gaat BredaPhoto op tournee. Voor de scholen buiten Breda en de periodes buiten het festival om is een speciaal programma ontwikkeld: BredaPhoto on Tour.

Basis onderwijs

Uit de afgelopen zes edities van BredaPhoto Festival is een compacte expositie samengesteld met werken van 30 fotografen uit alle delen van de wereld. Deze werken sluiten mooi aan bij de belevingswereld van de doelgroep (groepen 7 en 8). Hierbij is een educatief programma ontwikkeld waarbij kinderen vooral worden gestimuleerd om dingen zelf te ontdekken. Ze worden  geïnspireerd  om vooral zelf op onderzoek te gaan en vervolgens hun ervaringen met elkaar te delen. Naar BredaPhoto On Tour wordt aan scholen in Breda in schooljaar 2019-2020 een actief lesprogramma aangeboden voor de groepen uit de middenbouw. (3 t/m 6).

Voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs ontwikkelt BredaPhoto een speciaal programma gericht op middelbare scholen en scholengemeenschappen in Breda en omstreken en op Mbo’s met een fotografie- of kunstprofiel.

Meer weten of BredaPhoto On Tour boeken?!

Wil je meer weten over het educatieprogramma van BredaPhoto en de mogelijkheden? Wil je BredaPhoto on Tour boeken? Neem dan contact op met Jan Schaerlackens via kinderproject@bredaphoto.nl / jongeren@bredaphoto.nl