Tickets

Educatie

Basis onderwijs

Tijdens de zeven weken van het festival bezoeken meer dan 3.500 kinderen van groepen 7 en 8 uit Breda en omliggende gemeenten het fotofestival. Getrainde rondleiders die werkzaam zijn in of affiniteit hebben met onderwijs, kunst en cultuur, geven een speciaal voor kinderen ontwikkelde rondleiding. Die voert langs drie binnen exposities in Breda Botanique, exposities in het Chassepark en ook langs het ‘openlucht museum’, The Infinity Path. Ter voorbereiding hebben de deelnemende scholen een lesbrief ontvangen aan de hand waarvan ze samen gesproken hebben over BredaPhoto Festival, het thema van deze editie en een collage hebben gemaakt die ze meebrengen naar het festival. De kinderen krijgen een indruk van het fotofestival en worden uitgedaagd met speelse opdrachten om verder te kijken dan hun eerste blik.

Voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs ontwikkelt BredaPhoto een speciaal programma gericht op middelbare scholen en scholengemeenschappen in Breda en omstreken en op Mbo’s met een fotografie- of kunstprofiel. Voor 2018 wordt een cyclus van 4 lessen (in de klas) ontwikkeld. Binnen de lessen is ruimte voor actief en receptief werken, en weer wordt het project afgesloten met een wedstrijd met tentoonstelling.

Beroepsonderwijs

Diverse beroepsopleidingen in Breda worden bij de ontwikkeling van het festival betrokken. De Rooi Pannen organiseert de camping bij The Meetup, en studenten van CMD – AVANS onderzochten de mogelijkheden voor de ontwikkeling van een virtuele schil. Er wordt momenteel gewerkt aan een plan voor een onderwijs cross lab of ‘Experience Spot’ waar tijdens het festival vanuit verschillende opleidingen van AVANS, NHTV en Fontys, samengewerkt wordt aan projecten die relatie hebben met het thema en/of de fotografie.

Wil je meer weten over het educatieprogramma en de mogelijkheden? Neem dan contact op met jan@bredaphoto.nl.