Tickets

Open call voor professionele fotografen

Voor de 8ste editie van ons internationale fotofestival nodigt BredaPhoto professionele fotografen in de hele wereld uit om hun (audio)visuele interpretatie te geven van het thema TO INFINITY AND BEYOND. Wij ontvangen graag jouw fotografische kijk op de impact van de almaar voortrazende wetenschap. Brengt die louter vooruitgang of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassingen? Het werk van de geselecteerde fotografen zal te zien op het grootste fotofestival van Nederland, dat geroemd wordt om zijn kwaliteit en bezocht wordt door meer dan 80.000 bezoekers.

Voor wie

Deelname staat open voor alle geaccrediteerde fotografen en visuele kunstenaars uit de wereld, van studenten tot gevestigde namen. Het is mogelijk om met meerdere projecten in te schrijven, maar stuur die dan wel apart in.

Inzenden en jury

Inzenden was mogelijk vanaf 1 juli 2017 tot 1 februari 2018. De definitieve selectie van fotografen en werk wordt gedaan door onze drie festivalcuratoren Reinout van den Bergh, Jan Schaerlackens en Geert van Eyck. De projecten die op de meest originele en authentieke manier bijdragen aan het thema zullen door hen worden geprogrammeerd op BredaPhoto van 5 September tot 21 oktober 2018. De organisatie zal de geselecteerde fotografen in maart 2018 informeren via een e- mail.

To infinity and beyond

Het thema van het komende festival is TO INFINITY AND BEYOND. Ingezonden werk moet een uitwerking van dit thema zijn en vergezeld worden van een motivatie waarin de relatie tussen het werk en het thema wordt uitgelegd. Lees meer over het thema in deze brochure.

Voorwaarden bij inschrijving

  • Deelnemende fotografen kunnen zich alleen inschrijven via het inschrijfformulier onderaan deze pagina en moeten de aangegeven technische specificaties opvolgen. Je foto’s stuur je als één zipfile in. Alle invulvelden van het inschrijfformulier zijn verplicht.
  • Inschrijvingen moeten vergezeld zijn van een kort CV, een reeks foto’s of screenshots waarmee je je wilt inschrijven en een motivatie waarin de relatie tussen het werk en het thema van het festival wordt toegelicht. Alleen volledig ingevulde aanvraagformulieren worden geaccepteerd. Na de indiening ontvangt je een bevestigingsemail.
  • (Audio) visuele projecten, fotoseries, videokunst en zelfs performances kunnen worden ingediend, maar alleen als ze gerelateerd zijn aan het thema TO INFINITY AND BEYOND. Een project omvat een serie van minimaal 8 en maximaal 20 foto’s. Hoge resolutie beelden worden alleen gevraagd van fotografen wiens werk wordt geselecteerd voor het fotofestival, dus zorg ervoor dat de afbeeldingen die je indient ook in hoge resolutie beschikbaar zijn. Mocht je een videoproject insturen, uploadt dan screenshots van de video en sluit een link bij naar het originele bestand in je motivatie.

Copyright

  • Het auteursrecht op de ingezonden afbeeldingen blijft belegd bij de auteur van de afbeeldingen. BredaPhoto zal geen van de ingediende afbeeldingen publiceren of gebruiken, als die niet voor het festival geselecteerd worden. Fotografen wiens werk wel wordt geselecteerd, moeten een contract ondertekenen waarin voorwaarden van deelname, copyright een beeldgebruik ten behoeve van het festival en promotie daarvan worden vastgelegd.
  • Iedereen die zich inschrijft voor deze open call garandeert dat zij de rechtmatige auteur en eigenaar zijn van het ingestuurde werk en dat zij daarop het copyright hebben. Deelnemers garanderen verder dat hun werk geen inbreuk doet op wetgeving rondom privacy, auteursrecht, portretrecht of enig andere recht van welke persoon dan ook.

Meer informatie en contact

Alle informatie over de open call is te vinden in deze digitale brochure. Voor vragen of problemen rondom de open call kun je contact opnemen met Tino van den Berg via submit@bredaphoto.nl. Wij wensen je veel succes bij je inzending en bedanken je voor je deelname!

 

DE INSCHRIJVING IS INMIDDELS GESLOTEN!