0B1EC081-7F12-4C67-AC19-1ED10CF0505AArrow downArrow rightArrow rightArrow upCalendarClose984D9BFC-BA95-41CD-AA38-65F5DB27F79DLocation (large)Location (small)MenuNetvliesPlaySearchFacebookInstagramLinkedinTwitter
Tickets

Masterclass Course voor ervaren amateurfotografen

Voor gevorderde en ervaren amateurfotografen, studenten fotografie of semi-professionals, uit Nederland en België, die op zoek zijn naar een extra uitdaging, heeft BredaPhoto de Masterclass Course. Deelnemers fotograferen vanuit een concept en krijgen begeleiding van een professionele fotograaf. 10 van hen exposeren hun werk op het aankomende festival.

30 Deelnemers uit Nederland en België

In oktober 2017 maakte de curatoren van BredaPhoto uit een overweldigend aantal inzendingen een eerste selectie van 60 fotografen die in een portfolio-speedreview hun werk presenteerden. Aan het eind van de dag werden 30 deelnemers geselecteerd voor de Masterclass Course van 2018. In november 2017 begonnen de deelnemers aan hun foto-avontuur. Tijdens de Masterclass Course werd in zes bijeenkomsten gewerkt in drie groepen van elk tien deelnemers. Elke groep werd door een professionele fotograaf begeleid: Jan Rosseel, Mariska van Zutven en Bianca Sistermans. De deelnemers werkten aan hun persoonlijk project met als leidraad het thema van BredaPhoto 2018, To Infinity and Beyond.

Inspiratie

Ter inspiratie waren er tijdens de bijeenkomsten gastpresentaties van fotograaf en 2018 exposant Seng-Wen Lo, beeldmaker en fotograaf Jaya Pelupessy, fotograaf en wetenschapper Nathalie Vissers (tevens oud deelnemer aan de  Masterclass 2016) en fotograaf  en 2018 exposant Jos Jansen. Ook een bezoek aan de expositieruimte “De Stadsgalerij” mocht natuurlijk niet ontbreken. Een prachtige locatie voor de expositie. Groepsleden werden actief uitgedaagd en betrokken bij het werk van anderen in de groep. Ze benaderden het thema ieder op hun eigen manier met al doel inspirerend meer leren en natuurlijk mogelijk geselecteerd te worden voor de expositie.

De exposanten

In de laatste sessie van de BredaPhoto Masterclass, pitchten deelnemers uiteindelijk hun project. De curatoren hadden de moeilijke taak om 10 projecten te selecteren voor het festival. Geen eenvoudige taak, want de kwaliteit van het werk was dit jaar ongekend hoog. In hun uiteindelijke keuze keken ze naar diversiteit, originaliteit, de fit met het thema en natuurlijk naar het werk  en de presentatie voorstellen. De volgende professionele amateur fotografen zullen hun werk presenteren: Ursula Van de Bunte, Merel van den Enden, Selma Gurbuz, Petra Kroon, Cara Louwman, Koen Schrije, Stijn Stragier, Annick Timmermans, RitaVerduyckt en Sieds Wijnja.De expositie van de geselecteerde fotografen is te bezoeken tijdens het festival de StadsGalerij Breda De Stadsgalerij, Oude Vest 34 in Breda.

Amateurweekend | 22 & 23 september

Naast deze masterclass expositie wordt tijdens het festival op 22 en 23 september een speciaal weekend voor  amateurfotografen georganiseerd. Tijdens dit weekend zijn ook de fotografen van de BredaPhoto Masterclass aanwezig in de Stadsgalerij om toelichting te geven op hun werk. Je kunt rekenen op interessante ontmoetingen, leerzame workshops, inspirerende lezingen, een fotoplaza, portfolio-besprekingen en een fotografendiner. Noteer de datum alvast in je agenda. Meer informatie volgt zeer binnenkort op deze pagina.

Meer informatie en achtergronden over over de Masterclass Course is te lezen in de digitale brochure: Masterclass Course 2017 / 2018.