Tickets

Masterclass Course voor ervaren amateurfotografen

Ook in 2017 /2018 organiseerde BredaPhoto voor gevorderde en ervaren amateurfotografen, studenten fotografie en semi-professionals, uit Nederland en België, de Masterclass Course. Deelnemers leerden fotograferen vanuit een concept en kregen begeleiding van een professionele fotograaf. 10 van hen exposeren hun werk op het festival 2018.

30 Deelnemers uit Nederland en België

In oktober 2017 maakte de curatoren van BredaPhoto uit een overweldigend aantal inzendingen een eerste selectie van 60 fotografen die in een portfolio-speedreview hun werk presenteerden. Aan het eind van de dag werden 30 deelnemers geselecteerd voor de Masterclass Course van 2018. In november 2017 begonnen de deelnemers aan hun foto-avontuur. Tijdens de Masterclass Course werd in zes bijeenkomsten gewerkt in drie groepen van elk tien deelnemers. Elke groep werd door een professionele fotograaf begeleid: Jan Rosseel, Mariska van Zutven en Bianca Sistermans. De deelnemers werkten aan hun persoonlijk project met als leidraad het thema van BredaPhoto 2018, To Infinity and Beyond.

Inspiratie

Ter inspiratie waren er tijdens de bijeenkomsten gastpresentaties van fotograaf en 2018 exposant Seng-Wen Lo, beeldmaker en fotograaf Jaya Pelupessy, fotograaf en wetenschapper Nathalie Vissers (tevens oud deelnemer aan de  Masterclass 2016) en fotograaf  en 2018 exposant Jos Jansen. Ook een bezoek aan de expositieruimte ‘De Stadsgalerij’ mocht natuurlijk niet ontbreken. Een prachtige locatie voor de expositie. Groepsleden werden actief uitgedaagd en betrokken bij het werk van anderen in de groep. Ze benaderden het thema ieder op hun eigen manier met al doel inspirerend meer leren en natuurlijk mogelijk geselecteerd te worden voor de expositie.

De exposanten

In de laatste sessie van de BredaPhoto Masterclass, pitchten deelnemers uiteindelijk hun project. De curatoren hadden de moeilijke taak om 10 projecten te selecteren voor het festival. Geen eenvoudige taak, want de kwaliteit van het werk was dit jaar ongekend hoog. In hun uiteindelijke keuze keken ze naar diversiteit, originaliteit, de fit met het thema en natuurlijk naar het werk  en de presentatie voorstellen. De volgende professionele amateur fotografen zullen hun werk presenteren: Ursula Van de Bunte, Merel van den Enden, Selma Gurbuz, Petra Kroon, Cara Louwman, Koen Schrije, Stijn Stragier, Annick Timmermans, RitaVerduyckt en Sieds Wijnja. De expositie van de geselecteerde fotografen is te bezoeken tijdens het festival in de Stadsgalerij Breda, Oude Vest 34 in Breda.

Presentatie tijden amateurweekend | 22 & 23 september

Tijdens BredaPhoto Festival wordt op 22 en 23 september een speciaal weekend voor  amateurfotografen georganiseerd. Tijdens dit weekend zijn alle fotografen van de BredaPhoto Masterclass aanwezig in de Stadsgalerij om toelichting te geven op hun werk. Zij vertellen je dan graag meer over hun werk en je kunt zo natuurlijk al je vragen stellen.

Meer achtergronden over de Masterclass Course kun je lezen in de digitale brochure: Masterclass Course 2017 / 2018.