Tickets

Internationale associated curators

Voor de 2018 editie van BredaPhoto is het team van Nederlandse curatoren uitgebreid met drie internationale ‘associated curators’. Deze curatoren zijn vanuit hun rijke netwerk en kennisgebied extra ogen en oren voor de invulling van het programma van de komende editie van het fotofestival.

Met de inzet van deze internationale ‘associated curators’ kan BredaPhoto de razendsnelle ontwikkelingen in fotografie op een internationaal niveau volgen en zo dicht in de buurt blijven van bijzondere internationale bewegingen, nieuwe kennis vergaren en eenvoudiger en breder internationaal fotografen talent scouten. We stellen deze curatoren graag aan je voor en nodigen je uit om hun profiel en website te bezoeken:

Mohamed Somji | Dubai

Mohamed is fotograaf en directeur van Golf Photo Plus in Dubai. In 2016 was hij een van de fotografen die werk tijdens BredaPhoto tentoonstelde. Hij toonde toen zijn serie ‘Substations’ die hij samen maakte met Siniša Vlajković. Over To Infinity and Beyond zegt hij: “In the Middle East where I come from our issues are very much to do with the present. We have political turmoil, conflict and issues that have to do with day-to-day survival. So the future is quite interesting as how we see it: the future is a luxury.”
 

 

Yumi Goto | Japan

Yumi is een ervaren onafhankelijke kunst- en documentaire fotografie curator, redacteur, onderzoeker en uitgever uit Japan die zich richt op de ontwikkeling van culturele uitwisselingen die grenzen overschrijden. Hier lees je meer over haar en haar werk. In haar voorstellen voor fotografen voor BredaPhoto Festival kijkt zij met een eigen blik naar het thema: “When we are talking about this theme in Japan, we have a kind of history. With war, a tsunami, and earthquakes. From this perspective we are to talk about the future.”
 

 

Azu Nwagbogu | Nigeria

Azu is de oprichter en directeur van de African Artists Foundation (AAF), een non-profit organisatie gevestigd in Lagos, Nigeria. Hij is ook oprichter en directeur van het Lagos Photo Festival, een jaarlijks internationaal kunstfestival van fotografie. Over het thema To Infinity and Beyond zegt hij: “I like this theme a lot, cause it allows me to work with contemporary African artists who embrace the idea of ‘AfroFruturism’; imagining multiple futures because they are displeased with the concept of reality and what society has to offer them today.” Meer over Azu lees je hier.
 

 

Nederlandse curatoren

Naast de drie ‘associated curators’ heeft BredaPhoto ook drie vaste curatoren die verantwoordelijk zijn voor de themakeuze en de inhoudelijke invulling én uitwerking daarvan. Ze begeleiden ook fotografische projecten zoals het International Talent Programma en de Masterclass van BredaPhoto. Reinout van den Bergh, Geert van Eyck en Jan Schaerlackens programmeerden voor de aanstaande editie 55 fotografen die te zien zullen zijn op BredaPhoto Festival 2018. Leer de BredaPhoto curators beter kennen in onderstaande video.