Tickets

Week 7 – Het Overslag festival

THE MELTDOWN | 20 oktober

Zaterdag middag 20 oktober kun je nog genieten van een No-Tech concert i.s.m. Dock Zuid. Hoornspeler Morris Kliphuis zal tussen 16:00 en 17:00 spelen bij Breda Botanique (Parade 12).

Daarna spring je snel op je fiets om vliegensvlug naar STEK te peddelen waar de tweede editie van Overslag van start gaat! Een avontuurlijk festival van beeld en geluid wat je op één avond langs de verschillende culturele broedplaatsen in het havengebied van de Belcrum brengt. Beeld en muziek, installaties en performances vormen de ingrediënten van een avond ‘far beyond the galaxy’. De eerste act start om 16:00 ’s middags en het festival gaat door tot 2:00 in de nacht. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

Overslag vind plaats tijdens het slotweekend van BredaPhoto en biedt een selectie van bands, voorstellingen en exposities. Volg de route langs Belcrum BeachSTEKPodium BloosElectron Breda en PIER 15 Skatepark en laat je verrassen door verschillende muziekstijlen, geniet van een drankje en ga ‘to infinity and beyond’. Gratis entree op alle locaties.

Muziek

In samenwerking met de organisatie van de POB parade is een programma samengesteld met verschillende muziekstijlen, afgestemd op de locaties. Bands en artiesten die komen optreden tijdens het festival zijn BAZZOOKASKomodoAwashTen Years TodayRubahmusicStolen BicyclesAlpha Glow, Give Up The Ghost en Berry de Jong.  De eerste act start om 16:00 ’s middags en het festival gaat door tot 2:00 in de nacht. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

Voorstellingen

Bij Podium Bloos is de muzikale theatervoorstelling ‘MY PROTEST’ te zien van Benjamin Abel Meirhaeghe in samenwerking met producer Alien Observer. De voorstelling is een aanklacht tegen overvloedige meningen, waarbij de maker zich heeft laten inspireren door protestsongs uit de sixties.

Bij Pier15 laat Dansnest een performance zien over het spanningsveld tussen mens en ruimte met het landschap van het skatepark als locatie. Deze performance is een onderdeel van ZUIDLIJN/Ubran Dance Gathering, een boeiende reeks
van uiteenlopende culturele en creatieve events die de spoorzones van vijf Brabantse steden inhoudelijk én fysiek met elkaar verbindt.

Beeld

Breda Photo heeft op verschillende deelnemende locaties foto’s tentoongesteld staan. Op Belcrum Beach vind je de serie ‘Futuristic Archeology’ van de Koreaanse fotograaf Deasung Lee over het veranderende landschap in Mongolië.

Bij STEK is het werk van Sama Alshaibi te zien, de serie ‘Warhead’ toont de donkere kant van de technologische vooruitgang.

Tot slot is bij MOTMOT Galerie het werk van Kenji Chiga te zien. Zijn serie ‘The Suicide Boom’ gaat over het hoge percentage zelfdodingen in zijn vaderland, hij wijst hiervoor op de grote invloed van social media.

Het blokkenschema en nieuwtjes zullen te vinden zijn op de Facebookpagina van Overslag Festival. Overslag wordt georganiseerd in samenwerking met BredaPhoto en Gemeente Breda