Tickets

Participatie

Bubbl | De kuil voor Breda Botanique | di-zo 10:00 – 17:00

Het team dat in 2016 de YOURT presenteerde, is dit jaar terug met de Bubbl. In deze bijzondere opblaasbare expositieruimte gaat de bezoeker op reis in de ruimte en kan hij zelf spelen met oneindigheid, (on)scherpte en scherpte-diepte. Er is geen aanwijsbare binnen- of buitenkant. Alles gaat geleidelijk in elkaar over. Waar leg je je focus en hoe verhoud je je tot de ruimte? Waar stel jij scherp op. Bekijk de Bubbl uitnodiging hier.

Foto Doe Plein | Chasseveld | za-zo 10:00 – 17:00

In samenwerking met collodium fotograaf Peter van Hal wordt gedurende de weekenden een ‘Foto Doe Plein’ ingericht waarop geëxperimenteerd kan worden met verschillende fotografie technieken. Met digitale fotografie en Photoshop, maar ook met zoude technieken zoals die van de collodium fotografie; een fascinerend en delicaat proces waarbij chemie een centrale rol speelt. Tijdens BredaPhoto Festival vertelt Peter van Hal je graag meer over deze 150 jaar oude techniek én legt hij je vast op de gevoelige Chemische plaat in een heus collodium-portret. De kosten hiervoor bedragen € 55,-. Je kunt alleen; maar ook met partner je beste vriendin of huisdier op de foto.

IK BEN GEEN ROBOT | Breda Botanique | din-zon 10:00 – 17:00

Tijdens het festival wordt elke week nieuws rond een actueel thema uit de stad opgehaald. In de Redactieruimte worden de sporen hiervan verzameld en zichtbaar gemaakt. Zo ontstaat er elke week een verhaal waar journalisten, vormgevers en burgers samen aan werken. Een verhaal dat te volgen is via BredaVandaag en via het netwerk van Zorg Voor Elkaar Breda. Dit project is een samenwerking met de Academie voor Beeldvorming. Bekijk het resultaat van dit project in de publicatie hier.

(Un)customized | Breda Botanique | vrij-zon 10:00 – 17:00

Cosmetische ingrepen worden niet alleen meer betaalbaar, maar ook meer algemeen geaccepteerd, wellicht zelfs verheerlijkt. Het streven naar een meer en meer perfect lichaam en uiterlijk ligt voor steeds meer mensen binnen handbereik. Het schoonheidsideaal lijkt steeds meer het tegenovergestelde van het natuurlijke verloop van verval of groei. Het zou zo kunnen zijn dat we binnen afzienbare tijd geen individuele, fysieke kenmerken meer bij mensen kunnen onderscheiden. Om die reden wil kunstenaar Annemarieke van Peppen samen met de bezoekers van dit festival met (Un)customized een archief aanleggen van de onaangetaste mens, nu het nog kan. 

No-Tech concerten | Breda Botanique | elke zaterdag 16:00- 17:00

No-Tech_DockZuid-posterSEP-A6Als tegenhanger voor alle technologie, organiseert DockZuid, hét platform voor muzikale makers in Brabant, in samenwerking met BredaPhoto een serie ‘No Tech concerts’. Intieme, akoestische concerten op de zaterdagmiddag tijdens het festival worden gehouden bij Breda Botanique aan de Parade 12:
5 september: Diamanda la Berge Dramm
15 september: James Oesi
22 september: Oleg Fateev
29 september: Mattanja Joy Bradley
6 oktober: Paul van Kemenade
13 oktober: Han Bennink

Feest voor de Geest | Breda Botanique | dinsdag 2 oktober | 19:30 – 22:00

Wat gebeurt er met de mens in deze steeds meer technologisch wordende wereld? Hoe blijven we ‘menselijk’? Deze vragen staan centraal in het Feest voor de Geest. Met een drietal zeer verschillende sprekers die elk vanuit een ander perspectief hun licht op ‘human & technology’ zullen laten schijnen.
En natuurlijk is er ook muziek, voor een echt feestelijk gevoel! Is samenwerking met Doc Zuid zal solo gitarist Dax Andreas de avond opluisteren. Melodieën, akkoorden en percussie zijn tegelijkertijd te horen, allemaal vanuit één akoestische gitaar. Een virtuoze omlijsting van een drietal interessante sprekers:

  • Martijntje Smits is filosoof, ingenieur en innovatiedenker. Zij weet alles van de robotsamenleving en de ‘volmaakte mens’.
  • Sander Duivestein is trendwatcher. Hij zal spreken over de impact van technologie op mensen, bedrijven en onze maatschappij. Technologie is niet goed of slecht maar ook niet neutraal!
  • Bruno van den Elshout is kunstenaar en ondernemer. Hij zal spreken over de 144 werkdagen die hij in 2018 met 144 mensen langs het strand wandelt om 144 wezenlijke ontmoetingen mee te maken.