Tickets

Locaties & exposities

BotaniqueBreda Botanique (voormalig Bredaas Museum) | Parade 10 | di-zon 10:00 -17:00
Het voormalig Bredaas Museum schittert nog één keer in haar volle glorie. Na BredaPhoto zal het museum een nieuwe functie krijgen met appartementen en een heuse botanische tuin; vandaar de nieuwe naam. In Breda Botanique vind je een veelheid aan fotografen, maar ook de boekenwinkel gerund door PhotoQ en de winkel met leuke festival souvenirs. RAVANELLO zorgt er ook dit jaar weer voor een overheerlijke lunches en verkoelende drankjes. In Breda Bontanique wordt werk getoond van: Sjoerd Knibbeler, Robert Pufleb & Nadine Schlieper, DSTART, Mathieu Asselin, Sheng-Wen Lo, Jan Dirk van der Burg, Yoshikatzu Fujii, Minghui Zheng, Sara Peter & Tobias, Jos Jansen, Lennert Deprettere, Stephen Gill, Hiroyuki Masuyama, Jonas van der Haegen en Sybren Vanoverberghe. En de participatieprojecten (Un)customized van Annmarieke van peppen en IK BEN GEEN ROBOT i.s.m. de Academie voor Beeldvorming.

 

The Infinity PathThe Infinity Path | Chassé parkeerdek | di-zon 10:00 -17:00 (gratis toegang)
De Chassé Promenade krijgt deze festivaleditie een opvallende make-over met The Infinity Path. Een door architectenbureau MVRDV ontworpen tijdelijk openlucht fotomuseum en landmark voor Breda. Het gebouw maakt de bijzondere architectuur van het plein zichtbaar, door de patronen en glooiing van het plein te volgen. Het is vijfhonderd meter lang en kent hoogteverschillen van wel zes meter. Het gebouw biedt plek aan een belangrijk deel van de gratis buitententoonstellingen met werk van Mandy Barker, Quentin Lacombe, Shadi Ghadirian, Laura El-Tantawy, Osborne Macharia, Joana Choumali en Johanna Adojaan.

 

De KoepelChassé Park | Meerdere plekken | de hele week open (gratis toegang)
In het buitengebied van het Chassé Park zijn ook dit jaar weer diverse gratis toegankelijke buitenexposities te bekijken. Met werk van Peter Lipton, Daria Garnik, Nadia Bseiso, Murray Ballard, Philippe Braquenier and Daria Koreneva.

 

De KoepelDe Koepel | Nassausingel 26 | di-zon 10:00 -17:00
In de Koepelgevangenis, een van de markantste gebouwen van Breda, komt tijdens het festival een installatie waarin het werk van de Nederlandse fotograaf Geert van Kesteren de hoofdrol speelt. Hij belicht de relatie tussen mens, wetenschap en God. Het thema To Infinity and Beyond zal hier in inhoud, vorm en beleving direct herkenbaar en voelbaar zijn. Dit project kwam tot stand in samenwerking met productiehuis ForHanna. Ook is het werk van Joris Deleersnyder te zien. Futuredomevents verzorgt de mogelijkheid om ‘goddelijk te dineren’ in de voormalige Koepelgevangenis. Voor meer informatie en reserveren voor deze Breda Photo Diner-Arrangementen kijk op www.futuredomeevents.nl

 

Stedelijk Museum BredaStedelijk Museum Breda | Boschstraat 22 | di-zon 10:00 -17:00
Het aantal beelden dat we dagelijks over ons heen krijgen, is overweldigend. Digitale fotografie en de smartphone hebben ervoor gezorgd dat het steeds makkelijker is om heel snel, fantastische foto’s te maken. En met behulp van photoshop kunnen we de werkelijkheid ‘vervalsen’; mooier of perfecter maken of juist helemaal veranderen. De foto als een bewijs van echtheid staat ter discussie. In de tentoonstelling Artificial Impressions in (partnership met) het Stedelijk Museum Breda gaat het niet om die natuurgetrouwe werkelijkheid. Met gebruikmaking van nieuwe en oude technieken creëren de fotografen hier hun eigen werkelijkheid. Met werk van Kenta Cobayashi, Maija Tammi, Antony Cairns, Sara Naim, Joris Verleg en Jeroen Bocken.

 

StadsgallerijStadsgalerij | Masterclass presentatie | Oude Vest 34 | di-zon 10:00 -17:00 (za – zo met uitleg) (gratis toegang)
Met de Masterclass Course wil BredaPhoto gevorderde amateurfotografen uitdagen een flinke stap vooruit te zetten. Uit de ingezonden portfolio’s koos het festival dertig inzenders die zes werkten aan het thema To Infinity and Beyond. Ze leerden denken en fotograferen volgens een concept en kregen feedback van de ‘masters’ Jan Rosseel, Bianca Sistermans en Mariska van Zutven. Tien van hen werden geselecteerd om hun werk te presenteren tijdens het festival.

 

WillemstraatWillemstraat | Lawstreet | gehele week (gratis toegang)
Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe rechtbank in Breda presenteren BredaPhoto en Stichting LawstreetBreda de tentoonstelling ‘Recht in Beeld’. Fotografen Ruben Vlijm en Carl Alexander geven in deze tentoonstelling hun visie op de toekomst van Het Recht. Aan de orde komen vragen zoals: Kan een robot de taken van een rechter overnemen? En hoe is het met onze privacy gesteld?

 

Club SoloClub Solo | Kloosterlaan 138 | di-zon 11:00 -17:00 (gratis toegang)
Kunstenaarsinitiatief Club Solo presenteert periodiek solotentoonstellingen van Nederlandse en Belgische kunstenaars. De kunstenaar en zijn werk staan centraal. Tijdens BredaPhoto Festival toont Club solo werk van filmmaker Karel Doing.

 

Belcrum BeachSTEK & Belcrum Beach | di-zon 10:00 -17:00 (gratis toegang)
STEK en Belcrum Beach vormen het kloppend hart van het festival in het rauwe Belcrumgebied. Vanuit de koepel vaar je in een half uurtje naar Belcrum Beach, waar de geëxposeerde foto’s opgaan in het aangelegde zandstrand. Loop vervolgens door naar STEK: een creatieve broedplaats voor kunstenaars en creatieve ondernemers. Naast de exposities van BredaPhoto vind je er ateliers, winkeltjes, werkplaatsen en galeries. Met werk van Daesung Lee, Sama Al Shaibi.

 

PuijfelikPuijfelik & Backer & Rueb | fabriekshallen | Speelhuislaan 173 | di-zon 10:00 -17:00
Waar ooit de industrie volop draaide, staan nu de verlaten karkassen van een tweetal reusachtige Bredase bedrijfshallen. De papierverwerker Van Puijfelik sloot na een roemrijke geschiedenis zijn poorten. Ook de bedrijfshallen van de vroegere machinefabriek Backer en Rueb werden gesloten en ontmanteld. Voordat er woningen zullen gaan herrijzen, zijn de imposante hallen de achtergrond van een aantal grootse foto exposities van Daniel Szalai, Tina Farifteh, Max Aguilera Hellweg, Christoph Krause & Cyrano Bentlage, Guilherme Gerais, Keyezua, Masamichi Kagaya en Bertrand Cavalier.

 

Klavers JansenKlavers Jansen | Belcrumweg 60 | di-zon 10:00 -17:00
Het 1,2 hectare grote terrein van Klavers Jansen biedt ruimte aan veel Bredase creatieve ondernemingen. De industriële uitstraling scherpt de creativiteit van theatermakers, dansgezelschappen, decorbouwers en creatieve productiebedrijven. Ook het kantoor van BredaPhoto is hier gevestigd. Klavers Jansen – ooit een conservenloods – neemt dit jaar ook een aantal foto exposities onder haar hoede. Met exposities van David Fathi, Alba Zari, Patrick Pollmeier en Judith Desmyttere.

 

ElectronElectron/MotMot | Belcrumweg 19 | di-zon 10:00 -17:00
De voormalige electra- en schakelkastenfabriek ‘Electron’ is een gebouw voor beeldmakers én voor het publiek huist. Er huizen ruim 60 professionele kunstenaars, ontwerpers en vormgevers. Er is een makershal, meerdere eventruimtes, een galleriecafé en tijdens BredaPhoto ook een solo expositie van fotograaf Kenji Chiga.

 

Witte RookWitte Rook | Liniestraat 111 | iedere zat 10:00-17:00 (gratis toegang) | 19 – 21 oktober eindpresentatie (gratis toegang)
Het International Talent Program is een samenwerking van BredaPhoto samen met kunstacademies in Nederland, België, Duitsland en Tsjechië. Afgestudeerde studenten van deze academies nemen deel aan de Artist in Residence Witte Rook. Zij werken tijdens het festival aan nieuw werk bij het festivalthema. Elke zaterdag houden zijn open huis voor geïnteresseerd publiek. De laatste festivalweek wordt hun werk daar tentoongesteld.