Tickets

Sheng Wen Lo

Wat weet ik eigenlijk over de herkomst van mijn winterjas, vroeg Sheng-Wen Lo zich af. Hij besloot daarom zijn eigen dierenleed-vrije donsjas te maken. Hij verzamelde ganzenveren in de parken, grasvelden en bossen in de buurt van zijn huis in Breda. Na twee maanden verzamelen, schoonmaken, vullen en naaien, onderging zijn de jas klaar zijn ultieme test: een trip naar de Noordpool.

Down

Lo droeg zijn zelfgemaakte donsjas met 3.000 zelf-geraapte veren tijdens de 3-weekse zeil expeditie ‘The Arctic Circle Residency’. Lo maakte hij 21 tochten en gletsjer wandelingen waarbij hij alleen het jack (met minimale onderkleding) droeg. Zijn lichaamsconditie werd gemonitord met temperatuur sensoren, een thermische camera en sensoren die zijn hartslag registreerden. Lo documenteerde zijn project van het eerst geraapte veertje tot het einde van zijn reis in het project ‘Down’ dat hij zal tonen op BredaPhoto Festival. Hij toont daar ook zijn projecten MELK en TUNA.

Dierenleed

Kritisch, maar met gevoel voor humor zet Lo de kijker aan het denken over de manier waarop dieren dankzij technologie, producten worden. Hij is geïnteresseerd in de hedendaagse relatie tussen mens en dier, stelt onze omgang met dieren aan de orde en stelt daarbij een aantal terechte ethische vragen. Hij maakte de veelgeprezen serie White Bear, over ijsberen in gevangenschap in verschillende Europese en Chinese dierentuinen, MELK over de intensieve melkveehouderij in Nederland, en TUNA over de overbevissing op tonijn. De series bevatten niet louter fotografie, maar bijvoorbeeld ook video’s en games.

Sheng-Wen Lo

Sheng Wen Lo is geboren in Taiwan (1987) en woont momenteel in Nederland. Hij behaalde zijn MA in de fotografie bij Kunstacademie St. Joost in Nederland, en zijn MSc in de computerwetenschappen bij het Computer Music Lab aan de Nationale Universiteit van Taiwan. Hij maakte als artist-in-residence deel uit van The Arctic Circle, een zeilexpeditie in Svalbard in het najaar van 2017.

Zijn werk is getoond in het EYE Filmmuseum en Fotofestival Naarden in Nederland, ICP Museum in New York, FORMAT Photo Festival in het Verenigd Koninkrijk, Belfast Photo Festival in Noord-Ierland, OrganVida Photo Festival in Kroatië en LianZhou Foto Festival in China. Lo won portfolio reviews op FORMAT Photo Festival, OrganVida Photo Festival en Young Art Taipei. Zijn video serie The March of the Great White Bear is genomineerd voor een Digital Storytelling Award door World Press Photo.

Voor meer informatie over Sheng Wen Lo kijk je op zijn website of Vimeo-kanaal.

Vlogger

Voor BredaPhoto maakt Lo een serie vlogs, waarbij hij een kijkje achter de schermen geeft op weg naar zijn expositie tijdens BredaPhoto. Onderstaand zijn vlogs, waarin hij zichzelf voorstelt en iets vertelt over zijn Taiwanese achtergrond.