Tickets

Sara Brincher Galbiati, Peter Helles Eriksen & Tobias Selnaes Markussen

Sara Brincher Galbiati, Peter Helles Eriksen en Tobias Selnaes Markussen - een collectief van drie Deense fotografen - ontvingen de Forhanna toelage voor hun project ‘The Merge’. Tijdens BredaPhoto Festival tonen zij bestaand en nieuw werk in hun project 'The Merge, scenes from a simulated reality'

The Merge, scenes from a simulated reality

‘The Merge’ is een diepgaand onderzoek naar kunstmatige intelligentie en robotica. Door middel van een fotografische verkenning, onderzoekt het fotografen-collectief de mogelijkheid dat we misschien wel allemaal in een simulatie leven. Zou het kunnen dat onze wereld een constructie is, een gecreëerde illusie? Tijdens het festival tonen Sara, Peter en Tobias ‘The Merge, scenes from a simulated reality’. Een futuristisch scenario dat aanzet tot een breder debat over kunstmatige intelligentie en robots.

For Hanna

Dit onderzoekende project kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen de curatoren van BredaPhoto en productiehuis Forhanna. Forhanna werd opgericht door documentair fotograaf en kunstenaar Willem Poelstra. Met ForHanna zet Poelstra zich zich in om journalistieke, wetenschappelijke documentaire (beeld)producties, van getalenteerde beeldmakers mogelijk te maken. Door middel van een gezamenlijke Open Call met als insteek het 2018-thema van BredaPhoto werd het project van Brincher Galbiati, Helles Eriksen en Selnaes Markuss geselecteerd.

Het collectief werkte eerder aan het project ‘Phenomena’. Meer weten over dit foto-collectief: lees het interview dat the British Journal of Photography had met Sara, Tobias en Peter over hun werk. Of bekijk de onderstaande vlog die ze speciaal maakten voor BredaPhoto Festival 2018.