Tickets

Lennert Deprettere

Lennert Deprettere (België) bouwde voor BredaPhoto een nieuwe versie van zijn installatie The hypermediated selfie construction. Het daagt bezoekers uit om de machine die hun gezicht automatisch filmt en vervormt te beïnvloeden. Hoe ver ben je bereid te gaan?

The hypermediated selfie construction

Lennert Deprettere (België, 1973) bouwde voor BredaPhoto een nieuwe versie van zijn installatie The hypermediated selfie construction (2017), onderdeel van het langlopende The selfie project. In meerdere installaties experimenteert Deprettere met technologische innovaties en de risico’s daarvan. ‘Digitale vooruitgang is geen ononderbroken weg naar technologische perfectie’, zegt hij. ‘Technologie maakt ons leven aangenamer, maar we weten doorgaans niet wat de gevolgen op de lange termijn zijn.’

Bezoekers worden in deze expo uitgedaagd om de machine, gemaakt van oude materialen en moderne sensoren en microprocessors, zelf te beïnvloeden. Hoe ver ben je bereid te gaan?

Deprettere werkte jaren als commercieel fotograaf, maar richt zich nu vooral op eigen projecten. Hij richtte The Resistor Collective (‘het weerstandscollectief’) op, waarin hij samenwerkt met mensen die hun eigen technologische expertises inbrengen. Ook is hij lector en opleidingshoofd aan Luca School of Arts in Brussel.