Tickets

Laura El-Tantawy

Voor BredaPhoto bezocht Laura El-Tantawy (Verenigd Koninkrijk) boeren in de Palestijnse gebieden, voor wie het land bewerken ook een politieke daad is. Het is onderdeel van een langlopend project over de innige band tussen boeren en hun land. Inspiratie vond ze bij haar Egyptische opa, een boer die zichzelf stuk werkte op het land.

I’ll die for you

Laura El-Tantawy (Verenigd Koninkrijk, 1980) laat de innige, wederkerige band tussen boeren en hun land zien. Maar die band staat onder druk door economische groei, politieke strijd en technologische vooruitgang. I’ll die for you is een doorlopend project. Voor BredaPhoto en met steun van het Magnum Fonds, bezocht El-Tantawy boeren in de Palestijnse gebieden. Voor hen is het bewerken van land ook een politieke activiteit, een bevestiging van hun identiteit. Het eens zo vruchtbare land is onderdeel geworden van de voortdurende strijd tussen Israël en Palestina. ‘Mens en land zijn per lot aan elkaar verbonden — als de een vergaat, gaat de ander mee,’ schrijft El-Tantawy.

Haar inspiratiebron is haar Egyptische opa, een boer die zichzelf stuk werkte op het land. I’ll die for you is een ode aan deze eenzame en ondraaglijke manier van leven. El-Tantawy werd geboren in het Engelse Lancashire, maar groeide op in Egypte, Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten. Het leven tussen Oost en West en de sociale en economische kwesties die bij haar achtergrond aansluiten zijn terugkerende thema’s in haar werk.