Tickets

Judith Desmyttere

Kale, donkere landschappen in oude Belgische en Franse mijnstreken vormen de achtergrond waartegen Judith Desmyttere (België, 1994) haar eigen universum creëert. Haar foto’s komen op ambachtelijke wijze tot stand en geven een paar elementen van een fictieve wereld. De rest mag je zelf invullen.

When Was the Last Time We Were in Touch?

Judith Desmyttere (België, 1994) neemt de tijd voor haar beelden. Ze maakt haar analoge grootformaat foto’s met veel kunstlicht en drukt ze af op barietpapier. De wat kale en donkere landschappen in oude mijnstreken in België en Noord-Frankrijk zijn een perfecte achtergrond om een eigen universum te creëren.

Bij deze trage en fysieke werkwijze voelt zij zich het meest thuis. De projectie van haar beelden is traag, tot op het ongemakkelijke af. Ze vraagt je de tijd te nemen en stil te staan bij wat je ziet. Welke plek is dit, wat zie je hier eigenlijk, en van wie zijn die teksten? Desmyttere reikt elementen aan van een fictieve wereld, de rest mag je zelf invullen.

Desmyttere studeert fotografie aan de kunstacademie Luca School of Arts in Brussel. Haar beelden roepen vaak een gevoel van rust en leegte op, soms ook van vervreemding. Ze waakt ervoor haar foto’s al te veel in woorden toe te lichten. Dat wat we niet in taal kunnen vatten, toont zij in beeld. Het is aan jou om er een eigen interpretatie aan te geven.