Tickets

Daria Koreneva

Mysterieuze rotspartijen en landschappen: is het de maan, Mars of Jupiter? Een planeet die we nog niet ontdekt hebben? Met gevonden materialen construeert Daria Koreneva (Rusland) beelden die ze in een ander zonnestelsel geschoten zou kunnen hebben. Ze neemt ons mee op een denkbeeldige reis naar een mysterieuze, onbekende wereld.

Dim Surface Echoes

Zien we de maan, Mars, Jupiter? Misschien een nog onbekende planeet? Wie zijn fantasie de vrije loop laat, kan er gemakkelijk in mee gaan dat Daria Koreneva (Rusland, 1991) haar foto’s in een ander zonnestelsel schoot.

In werkelijkheid construeerde ze de beelden zelf, met gevonden fotonegatieven, papier beschadigd door zonlicht of water, en gebruikte glas- en houtplaten. Ze combineerde deze materialen met foto’s die ze maakte van rotspartijen en andere landschappen. Haar beelden van onbekende oppervlakken prikkelen de fantasie: ‘Waar is dit? En hoe komen we daar?’ Zelf spreekt ze van ‘een weerklank van een buitenaardse plaats, die op een dag misschien ontdekt zal worden’. Ze neemt ons mee op een denkbeeldige reis naar een mysterieuze, onbekende wereld.

Inspiratie vond ze in het boek Beyond Earth, van wetenschapsschrijver Charles Wohlforth en planetenkenner Amanda Hendrix. Trends in het heden trekken ze door naar de toekomst en beschrijven hoe de aarde vergaat. Ze pleiten ervoor niet naar Mars, maar naar Titaan te gaan: een maan van de planeet Jupiter. Koreneva, student aan de Luca School of Arts in Brussel, deed hetzelfde door met gevonden materialen uit het heden een onbekende toekomst te schetsen.