Tickets

China Imagined – Grote Kerk Breda

Gemak dient de mens. Nergens ter wereld worden wetenschap en technologie zo intensief gebruikt als in China om het dagelijkse leven makkelijker te maken.

Veel inwoners van China genieten van alle gemakken die de technologische vooruitgang en economische voorspoed brachten en een welvarende middenklasse mogelijk maakte. Maar ze betalen in de vorm van minder privacy door elektronisch toezicht en slechte luchtkwaliteit hiervoor ook een prijs. De twee in China wonende curatoren He Yining en Ruben Lundgren willen in deze expositie de contradicties en de diversiteit van de Volksrepubliek China laten zien. Ze zien een bijna onoverbrugbare kloof in het begrijpen van China door de rest van de wereld, een situatie die slechts bevestigd werd na de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Over de curatoren:

He Yining (b. 1986, China)

Schrijfster en curator He Yining studeerde in Londen en heeft zich gespecialiseerd in visuele kunst en fotografie. Haar projecten worden zowel in China als in Europa getoond in musea, galeries en instellingen.

Meer informatie: www.heyining.com

Ruben Lundgren (b.1983, the Netherlands)

De Nederlandse fotograaf en curator Ruben Lundgren woont sinds zijn afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in China. Hij is bekend om zijn conceptuele fotografie in het duo WassinkLundgren en het boek over Chinese fotoboeken dat hij samen met Martin Parr samenstelde.

Meer informatie: www.rubenlundgren.com

Foto: Guo Yingguang, Bliss of Conformity, 2018