Tickets

Cheb Moha & Chndy

A Journey Of Encounters

Cheb Moha & ChndyHet visuele dagboek bestaand uit de losse en vrije portretten en landschappen van het duo Cheb Moha en Chndy is de weerslag van hun gezamenlijke reizen door de Golfregio gedurende de afgelopen zes jaar. Tot 2006 was fotografie officieel verboden in Saudi-Arabië. Het algemene beeld dat de boventoon voert in de Westerse media van de Golfregio bestaat voornamelijk uit een geïdealiseerd beeld dat gepromoot wordt vanuit de overheden. Het werk van Cheb Moha en Chndy toont een ander blik op de levens van de mannelijke jeugd in een omgeving gedomineerd door oliedollars, expatlevens en de razendsnelle veranderingen van deze samenlevingen.

Cheb Moha en Chndy

Cheb Moha en Chndy zijn fotografen en verhalenvertellers die zich voornamelijk richten op het vastleggen van hun omgeving en het dagelijks leven in de Golfregio. Geboren in Bagdad, opgegroeid in Libië en later verhuisd naar Canada, verdeelt Moha momenteel zijn tijd tussen de verschilende steden in de Golfregio, evenals Chndy, die geboren en getogen is in Oman.
Het duo werkte aan mode-editorials en campagnes met verschillende merken en publicaties, namelijk Louis Vuitton, Gucci, Carhartt, Nike, Sorbert Magazine en GQ Middle East. Naast hun fotografie hebben ze aan een groot aantal projecten gewerkt, waaronder het ontwerpen van de ruimte voor Cinema Akil, een onafhankelijke bioscoop in de Verenigde Arabische Emiraten. Ze besteden ook hun tijd en dragen bij aan het merk Shabab.
Tijdens BredaPhoto exposeren Cheb Moha en Chndy in het voormalig KPN Gebouw.

Terug naar ‘overzicht fotografen’