Tickets

BredaPhoto vanaf de bank

Over BredaPhoto 2020
BredaPhoto 2020 is de grootste fotobiënnale van de Benelux en toont werk van nationale en internationale topfotografen – samen met nieuw talent – op aansprekende binnen- en buitenlocaties in Breda. Aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema toont BredaPhoto ‘state of the art’ series die prikkelen. Het thema van BredaPhoto 2020 is

‘the best of times
the worst of times’

De titel is geïnspireerd op de openingsalinea van het boek “Tale of two Cities” geschreven door Charles Dickens en voor het eerst gepubliceerd in 1859.

BredaPhoto Digital
Deze editie van het festival lanceert BredaPhoto een nieuw platform: BredaPhoto Digital. Een digitaal platform waarop iedereen overal ter wereld aan onze activiteiten kan deelnemen. BredaPhoto Digital presenteerde de afgelopen diverse programma’s met als afsluiter de BredaPhoto 2020 Grand Finale op de laatste dag van het festival.

BredaPhoto 2020 Grand Finale – the best of times…
zondag 25 oktober 16:00 – 17:30 uur
In deze laatste editie kijkt Lucas de Man terug op de 9de editie van BredaPhoto en ontvangt hij diverse gasten. Eén van de onderwerpen is New Talent. GUP, Next Nature en het BredaPhoto International Talent Program hebben als doel jong fotografie talent een platform te geven voor hun verdere ontwikkeling en deze te begeleiden in hun eerste stappen naar een carrière in de professionele fotografiewereld. De selectie van de drie jonge talenten aan het Support Program (onderdeel van BredaPhoto International Talent Program) wordt bekend gemaakt.
Voor de live stream klik hier.

BredaPhoto Digital Rewind
Naast deze live streaming sessies zijn de programma’s van de afgelopen weken terug te kijken via BredaPhoto Digital Rewind.

BredaPhoto Exhibition Rooms
‘China Imagined’ is één van de hoofdtentoonstellingen van BredaPhoto 2020 en toont het werk van 20 fotografen die hun kijk op het huidige China vertellen. De tentoonstelling is samengesteld door de twee in China wonende curatoren He Yining en Ruben Lundgren. De curatoren willen in deze expositie de contradicties en de diversiteit van China laten zien. Ze zien een bijna onoverbrugbare kloof in het begrijpen van China door de rest van de wereld, een situatie die slechts bevestigd werd na de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus. Zeven exposerende kunstenaars vertellen hun verhaal in een persoonlijke video.
Bekijk de video’s.