Tickets

BredaPhoto op ARTBREDA

BredaPhoto 2018 staat in bloei. Nu al! De voorbereidingen zijn in volle gang, de fotografen worden langzaam bekend en diverse samenwerkingen zijn gestart. Eén van deze samenwerkingen vond van 19 tot en met 22 april plaats bij ARTBREDA. Deze inspirerende beurs voor kunst, design en antiek trekt bezoekers van ver en dichtbij. Befaamde kunsthandelaren en galerieën uit Nederland, België en Duitsland vonden vier dagen hun plek onder het dak van het gloednieuwe Breepark in Breda.

ARTBREDA

Marjorie van Geenhuizen legde tijdens BredaPhoto Festival 2016 het eerste contact met directeur Erik Hermida van ARTBREDA. Fotografie en kunst, het zou een mooie mogelijkheid zijn deze beide onder één dak te hebben en zo BredaPhoto aan het kunstpubliek voor te stellen. En dat gebeurde. BredaPhoto kreeg een prachtige plek, in de gang die leidde naar de kunstbeurs. Niet te missen voor de bezoekers ervan. Zo werd BredaPhoto Festival 2018 warm en gloedvol geïntroduceerd aan duizenden kunstliefhebbers.

Collodion fotografie

Een witte, vierkanten zuil, een Perzisch kleedje en twee Gispen stoelen. Dat was de uitnodigende stand van BredaPhoto. Er hing een grote foto van één van de exposerende fotografen aan de rechterzijde van de zuil. Aan de linkerzijde en aan de voorkant, hing werk van Peter van Hal, collodion kunstenaar. Hij was een paar dagen aanwezig in de stand. Bezoekers van de kunstbeurs kregen de kans zichzelf te laten portretteren en het hele procedé in de donkere kamer binnen in de zuil, mee te maken. Peter van Hal zal in september en oktober ook weer acte de présence geven op het festival.

BredaPhoto BusinessCircle

Op de eerste dag van de kunstbeurt waren leden van de BusinessCircle van BredaPhoto te gast bij ARTBREDA. Ondernemers en bedrijven in Breda krijgen de kans zich met BredaPhoto te verbinden. Een uitgelezen kans om creatief en financieel te investeren in het jonge fotografentalent dat iedere twee jaar tijdens het Bredase fotofestival zo royaal wordt opgenomen in de rij met topfotografen.

Het programma die middag verbond kunst, fotografie en de nieuwe evenementenlocatie Breepark op een feestelijke wijze met elkaar.

Photocredits: Marian Schutte