Tickets

BredaPhoto 2020

Over BredaPhoto

BredaPhoto is de grootste fototentoonstelling van de Benelux en vindt iedere twee jaar plaats in Breda. Tijdens deze zeven weken durende fototentoonstelling tonen nationale en internationale topfotografen – samen met nieuw talent – hun werk op aansprekende binnen- en buitenlocaties in het centrum van Breda. De tiende editie van het BredaPhoto Festival vindt plaats van donderdag 8 september tot en met zondag 23 oktober.

the best of times, the worst of times

Iedere editie van BredaPhoto heeft een internationaal relevant maatschappelijk thema. Ook wij hadden niet kunnen vermoeden dat het thema dat we begin 2019 kozen op dit moment zo actueel zou zijn. De titel is geïnspireerd op de openingsalinea van ‘A tale of two Cities’ geschreven door Charles Dickens in 1859.

Fotografen

BredaPhoto laat werk zien van bekende fotografen en nieuw talent. Zo draait gastcurator en fotograaf Jan Hoek in zijn tentoonstelling ´Power to the Models´ de machtsverhoudingen tussen fotograaf en model radicaal om. Twee in China wonende curatoren, He Yining en Ruben Lundgren, geven met de tentoonstelling ‘China Imagined’ een inkijk in de hedendaagse Chinese fotografie met het tonen van zeer uiteenlopend werk van ruim 20 fotografen. Maar BredaPhoto toont ook o.a. XXL foto´s van smeltende gletsjers van het duo Klaus Thymann & Simon Norfolk, overweldigende fotocollages van Raquel van Haver, de fotoserie ´in Iran there are no homosexuals´ van Laurence Rasti en geeft een ongedwongen inkijk in de subcultuur van een groepje jongens ´coming of age´, geportretteerd door Seppe Vancraywinkel.